ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σ. Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με Μ. Τσαβούσογλου: «Παραμένουν πολύ καλές οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας παρά την Ιντλίμπ»

Σ. Λαβρόφ μετά τη συνάντηση με Μ. Τσαβούσογλου: «Παραμένουν πολύ καλές οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας παρά την Ιντλίμπ»

Στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη σκιά των εξελίξεων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

«Η Ρωσία έχει πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία» επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Μόναχο.
Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαφωνίες για ορισμένα ζητήματα».

Εξήγησε δε, ότι οι συμφωνία ειρήνης με την Τουρκία για το Ιντλίμπ δεν προϋποθέτει – σε καμία περίπτωση – την εγκατάλειψη της μάχης εναντίον της τρομοκρατίας στη Συρία.

«Ρωσία και Τουρκία προσπαθούν να βρουν τρόπους εφαρμογής των συμφωνιών για την Ιντλίμπ, μέσω των διμερών επαφών» κατέληξε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τσαβούσογλου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ δεν πρόκειται να επηρεάσει το ζήτημα της προμήθειας των ρωσικών S-400.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξήγησε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, τη Δευτέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι Μόσχα και Άγκυρα δεν θα επιτρέψουν οι διαφωνίες για την Άγκυρα να επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.