ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Στον τελικό της Ευρωλίγκα η Φενερμπαχτσέ – Νίκησε με 76-67 τη Ζαλγκίρις και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της

Στον τελικό της Ευρωλίγκα η Φενερμπαχτσέ – Νίκησε με 76-67 τη Ζαλγκίρις και θα υπερασπιστεί τον τίτλο της

Στον τελικό της Ευρωλίγκα προκρίθηκε η Φενερμπαχτσέ του δασκάλου Ζέλικο Ομπράντοβιτς, επικρατώντας με 76-67 της Ζαλγκίρις Κάουνας του μαθητή Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η δυνάμει πρωταθλήτρια Ευρώπης θα υπερασπιστεί στον τελικό τον περυσινό της τίτλο απέναντι στη νικήτρια του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η λιθουανική ομάδα χρειάστηκε πεντέμισι λεπτά, για να πετύχει το πρώτο της καλάθι εντός παιδιάς, αλλά δεν απώλεσε την επαφή της με το σκορ. Η Φενέρ δεν μπόρεσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των έξι πόντων στο πρώτο 10άλεπτο. Από την πλευρά του, ο Μπραντ Ουαναμέικερ ξεχώρισε με 6 πόντους στην πρώτη περίοδο.

Με… 0/2 τρίποντα τελείωσε το πρώτο 20άλεπτο η Ζαλγκίρις. Βρέθηκε και στο -12 κατά τη διάρκεια του δεύτερου 10άλεπτου, αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μόλις 39-33 υπέρ της Φενέρ. Με επτά πόντους στο δεύτερο 10άλεπτο και 12 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο, ο Τζίτζι Ντατόμε πρωταγωνίστησε στο πρώτο μισό του αγώνα, ενώ ο Γιαν Βέσελι πρόσφερε θέαμα…

Οι Λιθουανοί χρειάστηκαν 26 αγωνιστικά λεπτά, για να ευστοχήσουν σε σουτ τριών πόντων. Αυτό συνέβη όταν η Φενέρμπαχτσε ξέφυγε με διαφορά 13 πόντων. Το τρίποντο του Εντγκάρας Ουλανόβας αποτέλεσε την αρχή ενός σερί 11-0, που τελείωσε με 50-48 υπέρ της τουρκικής ομάδας.

Η διαφορά έγινε ξανά διψήφια με τον Μπόμπι Ντίξον να το παίρνει πάνω του σημειώνοντας τους τέσσερις τελευταίους πόντους της τρίτης περιόδου και τους 9 από τους πρώτους 13 της ομάδας του στην τέταρτη. Ακολούθως, η Ζαλγκίρις μείωσε τη διαφορά μέχρι τους πέντε πόντους φθάνοντας στο 71-66, 45 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, αλλά δεν δημιούργησε ουσιαστική απειλή για τη Φενέρ.

Για μία ακόμα φορά, συγκεκριμένα έκτη, ο 28άχρονος Σλούκας έπαιξε σε ημιτελικό του Final Four της Ευρωλίγκας και… κέρδισε. Ήταν η έκτη του νίκη σε ημιτελικό αγώνα τα τελευταία επτά χρόνια, καθώς έπαιξε στην τελική τετράδα και συνέχισε στον τελικό το 2012, το 2013 και το 2015 με τον Ολυμπιακό, ενώ το ίδιο έπραξε το 2016, το 2017 και φέτος με τη Φενέρ. Το 2012, το 2013 και το 2017 αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης.

Πέρσι ήταν στο παρκέ και οδήγησαν τη Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της Ευρωλίγκας για πρώτη φορά στην ιστορία της. Φέτος, οι Έκπε Γιούντο και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς βρέθηκαν ξανά στο Final Four, αλλά για να παρακολουθήσουν την περσινή ομάδα τους ως θεατές να περνάει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάλεπτα: 19-13, 39-33, 54-50, 76-67.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.