ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Basket League: ΑΕΚ-Ήφαιστος 83-69

Basket League: ΑΕΚ-Ήφαιστος 83-69

Νικώντας τις απουσίες, την κόπωση και τη μαχητικότητα του αντιπάλου, η ΑΕΚ επικράτησε 83-69 του Ηφαίστου Λήμνου στο ΟΑΚΑ – Κορυφαίοι Γκρίφιν και Ματσιούλις

Μετά το σερί έξι νικών στο Basketball Champions League, η ΑΕΚ «χτίζει» πλέον νικηφόρο σερί και στην Basket League, όπου πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της, 83-69, επί του Ηφαίστου στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική.

Πολύ μαχητική η ομάδα της Λήμνου, προβλημάτισε για 25 λεπτά τους «κιτρινόμαυρους», που όμως νίκησαν την κόπωση και τις απουσίες τους (Μέις, Καββαδά, Ξανθόπουλος) φτάνοντας στην επικράτηση.

Ο Μάλκολμ Γκρίφιν με 13 πόντους και 8 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των νικητών, πολύ καλή παρουσία και από Ματσιούλις, Σάκοτα, Λαρεντζάκη και Χάντερ. Ο Σον Έβανς με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ ξεχώρισε από τους Λημνιώτες.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε νωθρά απέναντι στον ορεξάτο Ήφαιστο που χάρη στην πολύ καλή του άμυνα προηγήθηκε νωρίς με πέντε (4-9). Ο Γκρίφιν με δύο καλάθια και δύο ασίστ έδωσε επιθετικές λύσεις στους γηπεδούχους, όμως οι νησιώτες με αιχμή τον Γουίγκινς είχαν βρει για τα καλά ρυθμό (11-17). Ο Λούκα Μπάνκι απάντησε με ζώνη στο zone press των φιλοξενούμενων και με τον Χάντερ να παίρνει μπρος έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά, 22-21. Η «Ένωση» με εμφανή βελτίωση στην άμυνα ολοκλήρωσε ένα επί μέρους 15-4 (26-21) αναγκάζοντας τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να καλέσει τάιμ άουτ.
Αυτό αποδείχτηκε ευεργετικό, καθώς ο Ήφαιστος ανέκτησε τα ηνία (29-30), με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και στις θεαματικές φάσεις. Πρώτα ο Ρόμπερσον έκανε alley oop κάρφωμα από ασίστ του Λαρεντζάκη και λίγο μετά ο Σμιθ πρώτα έκανε τάπα στον διεθνή γκαρντ της ΑΕΚ και εν συνεχεία κάρφωσε εντυπωσιακά. Ο Γιαννόπουλος και ο Ματσιούλις έδωσε λύσεις στο πρόβλημα του μακρινού σουτ (4/167) στους γηπεδούχους, που έκλεισαν το ημίχρονο με 41-38.

Ο Ήφαιστος ισοφάρισε μπαίνοντας στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά ένα ξέσπασμα του Σάκοτα και ο σταθερά καλός σε εκτέλεση και δημιουργία Γκρίφιν οδήγησαν τη διαφορά στο +9, 54-45. Ο Σαντ-Ρόος έκανε καλή δουλειά πάνω στην άμυνα και με τους Ματσιούλις και Λαρεντζάκη να παίρνουν τη σκυτάλη έκλεισε την περίοδο με 65-54.

Τα νεύρα του Ρόμπερσον στοίχισαν το πέμπτο του φάουλ, αλλά όχι και στην «Ένωση», που είχε τον έλεγχο μέσα από την άμυνά της και έφτασε στο 70-56 με τρίποντο του Μωραΐτη 6:43 πριν το τέλος. Η νεοσύστατη ομάδα της Α1 δεν παράτησε ποτέ το ματς, ωστόσο «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν ποτέ στο υπόλοιπο της αναμέτρησης φτάνοντας στο 83-69.

Δεκάλεπτα: 22-21, 41-38, 65-54, 83-69

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΑΕΚ (Μπάνκι): Ματσιούλις 12 (5 ριμπ., 3 ασίστ), Τσαλμπούρης, Χάντερ 12 (8 ριμπ., 3 κλεψ.), Γκρίφιν 13 (3 ριμπ., 8 ασίστ), Σαντ-Ρόος 6 (3 ριμπ.), Μωραΐτης 4 (4 ριμπ.), Σάκοτα 15 (3 ριμπ.), Λαρεντζάκης 16 (4 ριμπ., 3 ασίστ), Γιαννόπουλος 3, Ρόμπερσον 2.
Ήφαιστος (Μανωλόπουλος): Γκότσερ 12 (3 ριμπ.), Έβανς 21 (9 ριμπ., 3 κλεψ.), Γουίγκινς 5, Μπρέιζελτον 13 (9 ασίστ), Φρεϊμάνις 5, Μανωλόπουλος 5, Μούρτος 2 (4 ριμπ.), Σταμάτης, Διαμαντάκος 2, Χαριτόπουλος 1, Σμιθ 3 (4 ριμπ.).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.