ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε live – Οι ομιλίες Κ.Μητσοτάκη & Α.Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή

Δείτε live – Οι ομιλίες Κ.Μητσοτάκη & Α.Τσίπρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις στη Βουλή

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις του α’ και του β’ παγκοσμίου πολέμου.

Η Βουλή αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες» για τις γερμανικές αποζημιώσεις και να τις διεκδικήσει, με την διαδικασία να ξεκινά με ρηματική διακοίνωση προς την Γερμανική κυβέρνηση.

Παρότι η συζήτηση έχει κυλήσει σε σχετικά ήπιος τόνους – αν εξαιρέσει κανείς το επεισόδιο με τους χρυσαυγίτες βουλευτές -η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι θυμήθηκε προεκλογικά να φέρει το σχετικό θέμα στη Βουλή

Πάντως το Βερολίνο εμμένει στην πάγια θέση του για το ζήτημα. Ότι έχει κλείσει οριστικά.

«Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, που δεν θέλησε να σχολιάσει τη συζήτηση που γίνεται στην Αθήνα. «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σήμερα συζητά για το θέμα η ελληνική Βουλή. Το πώς θα τελειώσει η συζήτηση και ποιες επίσημες κινήσεις θα προκύψουν, δεν θέλω να το αξιολογήσω σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live:


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.