Γεγονός η νέα εποχή για το Facebook – Ο Μ.Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το νέο λογότυπο του Meta

Γεγονός η νέα εποχή για το Facebook – Ο Μ.Ζούκερμπεργκ παρουσίασε το νέο λογότυπο του Meta

Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε την αλλαγή σελίδας για το Facebook στους δισεκατομμύρια χρήστες του.

Ο CEO της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από την Πέμπτη ξεκίνησε να παρουσιάζει το νέο του «επαναστατικό» εγχείρημα στον κόσμο των social media, το Meta.

Εμφανώς ενθουσιασμένος και με φόντο το λογότυπο του Meta, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ «καλωσόρισε» την νέα εποχή του Facebook, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. «Γεια σου, Meta», γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας, ενώ πίσω από τον CEO του Facebook βρίσκεται μια μεγάλη πινακίδα την επωνυμία Meta.

Την Πέμπτη (28/10) o Μαρκ Ζούκερμπεργκ παρουσίασε ένα νέο «επαναστατικό» κεφάλαιο για τον κόσμο των social media και το Facebook. Πρόκειται για το «Meta», το οποίο παραπέμπει στο metaverse, μια νέα πολιτική της εταιρείας που συνδυάζει την εικονική πραγματικότητα με τις τεχνολογίες, όσον αφορά σε εργασία και διασκέδαση. Σύμφωνα με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το νέο του εγχείρημα συνιστά το μέλλον του Ίντερνετ και το «Meta» θα ελέγχει Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

Αξίζει να σημειωθεί ότιοι αλλαγές έρχονται σε μια εποχή μεγάλης πίεσης για το Facebook, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα μετά την διαρροή εγγράφων και τις καταγγελίες της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και πρώην εργαζόμενης της εταιρείας, Φράνσις Χάουγκεν, ότι ο κολοσσός των social media βλάπτει τα παιδιά και προκαλεί διαιρέσεις.

Πάντως, ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ μιλάει για το metaverse εδώ και μερικούς μήνες και έχει ήδη ανακοινώσει επενδύσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αλλά και την πρόσληψη 10.000 εργαζομένων στην Ευρώπη για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει το όνομα και το σήμα κατατεθέν της εταιρείας, δηλαδή η μπλε εφαρμογή θα… συνεχίσει να λέγεται «Facebook».Ωστόσο θα σημαίνει ταυτόχρονα μια νέα ταυτότητα. Μια νέα «ομπρέλα» στην ουσία κάτω από την οποία θα βρίσκονται το Facebook, το Instagram, το WhatsApp και το Messenger.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.