ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ενίσχυση των Αφγανών με υλικό από τις ΗΠΑ και 800 επιπλέον Βρετανούς στρατιώτες

Ενίσχυση των Αφγανών με υλικό από τις ΗΠΑ και 800 επιπλέον Βρετανούς στρατιώτες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού δικτύου «Φωνή της Αμερικής» (“Voice of America”), οι ΗΠΑ απέστειλαν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες φορητά όπλα και εκατοντάδες στρατιωτικά οχήματα στο Αφγανιστάν ως βοήθεια.

Το υλικό αυτό παραδόθηκε στον Αφγανικό Στρατό, από τις δυνάμεις του οποίου και θα αξιοποιηθεί, στον αγώνα εναντίον των δυνάμεων των Ταλιμπάν. Η επίσημη τελετή παράδοσης του υλικού στον Αφγανικό Στρατό έγινε στις 30 του περασμένου Ιανουαρίου και κατά την διάρκειά της ο Αφγανός πρόεδρος Χαμιντ Καρζάι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την συνδρομή τους στον αγώνα κατά των Ταλιμπάν. Η επανασυγκρότηση του Αφγανικού Στρατού είναι μία διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2008. Την  περίοδο εκείνη ο νέος Αφγανικός Στρατός θα αριθμεί δύναμη 70.000 ανδρών περίπου και με βάση τους σχεδιασμούς που έχουν γίνει, θα είναι επαρκώς εξοπλισμένος και ικανός για την αυτόνομη διεξαγωγή επιχειρήσεων. Αξίζει να σημειωθεί από την άλλη πλευρά ότι την ίδια ημέρα το βρετανικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε επίσημα την αποστολή 800 επιπλέον στρατιωτών στο Αφγανιστάν και συγκεκριμένα στο νότιο τμήμα της χώρας όπου κατά τους τελευταίους 10 περίπου μήνες οι βρετανικές δυνάμεις έχουν σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εκκαθάρισης των δυνάμεων των Ταλιμπάν. Ο συνολικός αριθμός της βρετανικής δύναμης στη χώρα θα ανέλθει έτσι στους 5.800 άνδρες. Σύμφωνα δε με δηλώσεις του Βρετανού υπουργού άμυνας, η Βρετανία θα διατηρήσει τις δυνάμεις της μαζί με τεθωρακισμένα οχήματα Viking, επιθετικά ελικόπτερα Apache και μαχητικά αεροσκάφη Harrier στο νότιο τμήμα του Αφγανιστάν, τουλάχιστον μέχρι το 2009. Ως τελευταία εξέλιξη σχετικά με τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν ήρθε πρόσφατα το αίτημα του Αμερικανού προέδρου Τζ. Μπους προς το αμερικανικό κογκρέσο, για την αύξηση των κονδυλίων για την συνέχιση των επιχειρήσεων στο Ιράκ κατά 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2007.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.