ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σκόπια: Εκσυγχρονισμός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Σκόπια: Εκσυγχρονισμός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων

Ο στρατός των Σκοπίων,  θα ανακατασκευάσει εγκαταστάσεις ενώ θα αποχωρήσει από εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνται έως το   2020.

Τα έργα βελτίωσης των υποδομών των μονάδων της ΑΡΜ αναφέρονται στον εκσυγχρονισμό του συστήματος επικοινωνιών και βελτίωση της λειτουργίας των κέντρων στο Κρίβολακ και του χειμερινού κέντρου ασκήσεων στην Πόποβα Σάπκα.

«Οι στρατιωτικές υποδομές θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού. Έως το 2015 οι διοικήσεις και οι μονάδες του στρατού θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των στρατώνων : Σκόπια (2 στρατώνες), Πέτροβετς, Τσοίλιγια, Τέτοβο, Στιπ,Κουμάνοβο, Κίτσεβο, Βέλες, Πρίλεπ και Κρίβολακ. Οι στρατιωτικές υποδομές σε αυτά τα στρατόπεδα θα ανακατασκευαστούν και συνεπώς θα βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης» ,σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο στρατός των Σκοπίων  έχει αποχωρήσει από στρατώνες και στρατιωτικές υποδομές στη Στρούμιτσα, Μπίτολα, Γευγελή, Δοϊράνη, Ντεμπάρ, Οχρίδα, Ράντοβις,Κότσανι, Ντέλτσεβο και ένα στρατώνα στο Κουμάνοβο.

Επιπλέον θα πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν μέρη των στρατώνων των Σκοπίων, «Ίλιντεν» και «Γκότσε Ντέλτσεφ» και μέχρι το 2020, μέσω ενός σχεδιασμού για εκποίηση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων θα παραδοθούν σαράντα παρατηρητήρια, 15 εμπορικά καταστήματα, 13 ομάδες αποθήκευσης, δύο σπίτια του ΑΡΜ, τρία εστιατόρια και δύο αγροκτήματα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπως έχουν δημοσιευθεί, η προς εκποίηση ιδιοκτησία του Στρατού είναι αξίας 52 εκατ. ευρώ.

Βασικές παρεμβάσεις θα γίνουν στο πεδίο βολής  του Κρίβολακ, τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στα πεδία των ασκήσεων (σκοποβολής και ρίψης χειροβομβίδων), ενώ στο χειμερινό πεδίο ασκήσεων Πόποβα Σάπκα θα προσαρμοστούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο προπονητικό κέντρο για τη διάρκεια του χειμώνα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr                                   

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.