ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Μετακομίζεις; – Ο απόλυτος οδηγός με όσα πρέπει να κάνεις με χρονολογική σειρά

Ακολούθησε αυτήν τη λίστα για να κάνεις τη μετακόμιση σου ευκολότερη

Μετακομίζεις; – Ο απόλυτος οδηγός με όσα πρέπει να κάνεις με χρονολογική σειρά

Είτε η τελευταία σου μετακόμιση έγινε στην άλλη άκρη της χώρας είτε στο δίπλα σπίτι, μάλλον τελείωσε με δύο λέξεις: “Ποτέ ξανά!”. Δυστυχώς όμως δεν έχεις πάντα την πολυτέλεια να μείνεις στο ίδιο μέρος. Αργά ή γρήγορα, είναι βέβαιο ότι θα βρεθείς περιτριγυρισμένη από χαρτόκουτα και ταινίες συσκευασίας.

Για να κάνεις τα πράγματα πιο ομαλά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την παρακάτω αναλυτική λίστα που περιγράφει όχι μόνο τι πρέπει να γίνει, αλλά και την κατάλληλη στιγμή για να κάνεις διαφορετικές εργασίες για να ελαχιστοποιήσεις το άγχος.

Δύο Μήνες Πριν

Ταξινόμηση και εκκαθάριση

Πέρασε από κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου και αποφάσισε τι θέλεις να κρατήσεις και τι μπορείς να πετάξεις ή να χαρίσεις. Σκέψου εάν κάποια είδη θα απαιτήσουν ειδική συσκευασία ή επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη.

Βρες μεταφορική εταιρεία

Ξεκίνα να αναζητείς τις επιλογές μεταφορικής εταιρείας και μη βασιστείς σε μια προσφορά μέσω τηλεφώνου – ζήτησε μια επίσημη εκτίμηση και προσφορά γραπτώς.

Δημιούργησε ένα αρχείο

Δημιούργησε ένα αρχείο για να παρακολουθείς τα πάντα—τα έγγραφα, τις αποδείξεις και μια λίστα όλων των αντικειμένων που μετακινείς.

Έξι εβδομάδες πριν

Παράγγειλε προμήθειες

Παράγγειλε κουτιά και άλλες προμήθειες όπως ταινία, περιτύλιγμα με φυσαλίδες και μαρκαδόρους.

Χρησιμοποίησε αντικείμενα ή ξεφορτώσου τα

Ξεκίνα να καταναλώνεις πράγματα που δεν θέλεις να μετακινήσεις, όπως κατεψυγμένα τρόφιμα και είδη καθαρισμού.

Κάνε μετρήσεις

Έλεγξε τις διαστάσεις των δωματίων στο νέο σου σπίτι, αν είναι δυνατόν, και βεβαιώσου ότι όλα τα έπιπλα χωρούν να περάσουν από την πόρτα.

Ένα Μήνα Πριν

Επίλεξε τον μεταφορέα σου και επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες

Επίλεξε μια μεταφορική εταιρεία και λάβε γραπτή επιβεβαίωση για την ημερομηνία μετακόμισης, το κόστος και άλλες λεπτομέρειες.

Ξεκίνα το πακετάρισμα

Ξεκίνα να πακετάρεις τα πράγματα που χρησιμοποιείς πιο σπάνια και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σημείωσε αντικείμενα ειδικής αξίας που ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη ασφάλεια από την εταιρεία μετακόμισης. Δήλωσε εγγράφως τυχόν αντικείμενα αξίας, όπως έναν υπολογιστή.

Βάλε ετικέτες

Σημείωσε με σαφήνεια και αρίθμησε κάθε κουτί με το περιεχόμενό του και το δωμάτιο για το οποίο προορίζεται. Αυτό θα σε βοηθήσει να κρατήσεις ένα απόθεμα των υπαρχόντων σου. Συσκεύασε και βάλε ετικέτα σε κουτιά με “βασικά” αντικείμενα που θα χρειαστείς αμέσως.

Ξεχώρισε τα τιμαλφή

Τοποθέτησε αντικείμενα όπως κοσμήματα σε ένα χρηματοκιβώτιο που θα μεταφέρεις προσωπικά στο νέο σου σπίτι.

Κάνε αλλαγή διεύθυνσης

Όπου είναι καταχωρημένη η διεύθυνση σου, άλλαξε τη σύμφωνα με το που βρίσκεται το νέο σου σπίτι, είτε είναι τράπεζες και το τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της δουλειάς σου είτε εταιρίες στις οποίες είσαι συνδρομήτρια.

Δύο εβδομάδες πριν

Κανόνισε να λείπεις από τη δουλειά την ημέρα της μετακόμισης

Ειδοποίησε το γραφείο σου ότι θα χρειαστεί να λείπεις την ημέρα της μετακόμισης και επομένως χρειάζεσαι άδεια.

Επικοινώνησε με την εταιρεία μετακόμισης

Επιβεβαίωσε ξανά όλες τις λεπτομέρειες.

Μια εβδομάδα πριν

Ετοίμασε τις βαλίτσες σου

Στόχος είναι να ολοκληρώσεις το πακετάρισμα σου λίγες ημέρες πριν από την ημερομηνία μετακόμισής σου.

Λίγες μέρες πριν

Ξεπάγωσε την κατάψυξη

Εάν πρόκειται να πάρεις το ψυγείο που ήδη έχεις μαζί σου, φρόντισε να το αδειάσεις, να το καθαρίσεις και να το ξεπαγώσεις τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την ημέρα μετακόμισης.

Έλεγξε ξανά τις λεπτομέρειες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιβεβαίωσε ξανά την ώρα άφιξης της εταιρείας μετακόμισης και άλλες λεπτομέρειες και βεβαιώσου ότι έχεις προετοιμάσει ακριβείς, γραπτές οδηγίες για το νέο σου σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.