ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ρυθμίζουν δάνεια για να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς

Ρυθμίζουν δάνεια για να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς

Για ρύθμιση των δανείων τους φαίνεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, να σπεύδουν οι λεγόμενοι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», εκείνοι δηλαδή που έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους και συνειδητά δεν το κάνουν, προκειμένου να αποφύγουν τους πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με βάση τα πρώτα στοιχεία περίπου 20% των οφειλετών προσέρχεται για ρύθμιση λίγο πριν τον πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί, περίπου 25% των δανειοληπτών που δεν αποπληρώνει τις οφειλές του είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Την ίδια ώρα, επιτελικά τραπεζικά στελέχη διαβεβαιώνουν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, καθώς υπάρχει πληθώρα λύσεων ανάλογα με την κάθε περίπτωση. Στόχος πλέον των τραπεζών είναι η σταθερή επάνοδος στις πραγματικές τραπεζικές εργασίες, με βασική τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζουν τραπεζικά στελέχη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα διαθέτει επαρκή ρευστότητα για την ικανοποίηση της υγιούς ζήτησης, τόσο στη λιανική όσο και στην επιχειρηματική πίστη. Επισημαίνουν όμως πως η ζήτηση κυμαίνεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, διαπιστώνοντας πάντως ότι πρόσφατα υπάρχει κινητικότητα και ενδιαφέρον που υποδηλώνει πως οι προοπτικές αύξησης της ζήτησης είναι θετικές και θα εξαρτηθούν από την γενικότερη πορεία της οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.