
Δείτε τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος σε σχέση με την ενίσχυση της κτηματαγοράς. Όπως είπε η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη εκφράζει όλους του Έλληνες και κυρίως την μεσαία τάξη.
Τη δυνατότητα να δηλώνουν ηλεκτρονικά τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στους δήμους, θα έχουν οι ιδιοκτήτες σε περίπου 10 ημέρες, οπότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ.
Αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στο 37ο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, αναφερόμενος στο θέμα που αφορά τη δήλωση έως τις 31 Μαρτίου 2020 της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δηλωθέντα τετραγωνικά στο Ε9 και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Η σχετική ρύθμιση που απαλλάσσει από πρόστιμα για τυχόν αδήλωτα τετραγωνικά την τελευταία πενταετία, αφορά και το ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), διευκρίνισε στον χαιρετισμό του ο κ. Θεοδωρικάκος.
Για όσους πολίτες έσπευσαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους πριν από την ψήφιση της ρύθμισης, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και αναμένει την εισήγησή της για το θέμα.
Σε ό,τι αφορά στα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι παρατείνεται μέχρι την 30η Ιουνίου 2020 η δυνατότητα τακτοποίησης της διαδικασίας ώστε οι ιδιοκτήτες τους να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη.
Ο ίδιος ανακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή Παρασκευή θα κατατεθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στην ΕΕΤΑΑ να υπογράφει συμβάσεις έργου στους μηχανικούς του ΤΕΕ, ώστε οι τελευταίοι να εκτελούν μελέτες και να εποπτεύουν την κατασκευή τεχνικών έργων στους δήμους και παράλληλα να στηρίζουν τεχνικά τις υπηρεσίες δόμησης και τις πολεοδομίες.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.