
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας βρίσκεται σε συζητήσεις με τη ΔΕΗ προκειμένου να ρυθμιστούν οι οφειλές των αγροτών προς τη ΔΕΗ. Στόχος είναι οι αγρότες να παραμείνουν στο χωράφι.
Λύσεις για τις ρυθμίσεις οφειλών των αγροτών και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) προς τη ΔΕΗ, συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας με τον πρόεδρο και διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης, Γιώργο Στάσση.
Από πλευράς υφυπουργού, κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι αγρότες έχουν κομμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της λεγόμενης «καθολικής υπηρεσίας», προκειμένου να επανέλθουν κανονικά στο πελατολόγιο της ΔΕΗ και να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή στη νέα καλλιεργητική περίοδο που ξεκινά την άνοιξη.
Στόχος είναι οι αγρότες να παραμείνουν στο χωράφι και ταυτόχρονα να εξυπηρετούν ομαλά τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΗ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης ο νέος Νόμος που ψήφισε η Κυβέρνηση για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στην αγροτική παραγωγή και ειδικότερα η ρύθμιση που επιτρέπει για πρώτη φορά στους αγρότες – αυτοπαραγωγούς να πωλούν στο σύστημα ως το 75% της παραγόμενης ενέργειας, έναντι 20% παλαιότερα.
Στο πλαίσιο αυτό, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενεργοποίησης της ΔΕΗ στην εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ώστε η Επιχείρηση να συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και του αποτυπώματος άνθρακα στον πρωτογενή τομέα.
Σημειώνεται, πως με αυτή τη ρύθμιση η κυβέρνηση διευκολύνει τους αγρότες να προχωρήσουν στην εγκατάσταση ΑΠΕ, καθώς διαθέτουν πλέον το απαιτούμενο εισόδημα για να καλύψουν το σχετικό κόστος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.