
Με πτώση 3,28%, έπειτα από ένα σερί πέντε ανοδικών συνεδριάσεων, έκλεισε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών να δέχονται ισχυρές πιέσεις.
Οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών μετά την ισχυρή άνοδο των προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 607,57 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,28%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 606,26 μονάδες (-3,49%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,42 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 45.056.399 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,65%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,69%.
Με πτώση έκλεισαν οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-7,38%), της Eurobank (-6,25%), της Εθνικής (-5,54%), της Alpha Bank (-5,43%), της ΔΕΗ (-4,92%) και της Viohalco (-4,91%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσε ο δείκτης του Εμπορίου (+0,29%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-5,59%), των Πρώτων Υλών (-5,26%) και των Τροφίμων (-4,32%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Περσεύς διακινώντας 10.503.090 και 8.194.879 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Περσεύς με 9,424 εκατ. ευρώ και ο ΟΤΕ με 8,676 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 28 μετοχές, 79 πτωτικά και 23 παρέμειναν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Βιοκαρπέτ +14,55% και Forthnet +10,71%. Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τζιρακιάν -19,25% και ΒΙΣ -15,66%.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.