Τέτοια «μαυρίλα» που σκεπάζει τη χώρα ούτε στα Τέμπη...

Πληττόμενες επιχειρήσεις: Δρομολογείται επιδότηση πάγιων δαπανών από 70 έως 90% (βίντεο)

Πληττόμενες επιχειρήσεις: Δρομολογείται επιδότηση πάγιων δαπανών από 70 έως 90% (βίντεο)

Η κυβέρνηση, ετοιμάζει να φέρει ένα νέο μέτρο στήριξης με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας τόσο των επιχειρήσεων όσο και των επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Πρόκειται για επιδότηση πάγιων δαπανών, η οποία θα κυμαίνεται από 70 έως 90% και αφορά όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Θα επιδοτούνται τα ενοίκια, οι ΔΕΚΟ, η μισθοδοσία, η ύδρευση, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες κλπ.

​Η ενίσχυση μπορεί να φτάσει και τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Βασική προϋπόθεση είναι η μείωση του τζίρου πάνω από 30%. Το νέο αυτό πρόγραμμα αναμένεται την άνοιξη.

Πληρωμές ενοικίων: Ποιοι δε θα πληρώσουν καθόλου τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Αναφορικά με τα ενοίκια, έχει «κλειδώσει» για τις κλειστές επιχειρήσεις έως 15/1 να μην πληρώσουν καθόλου ενοίκιο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Εξετάζεται επέκταση της αναστολής ενοικίου μέχρι και τον Μάρτιο.

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η οικονομική συντάκτρια της εφημερίδας «Τα Νέα», Μαρία Βουργάνα, ο φοροτεχνικός, Μαρίνος Αμπελιώτης και ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς.

Σύμφωνα με την κυρία Βουργάνα, όσοι ήταν μέχρι τις 15 Γενάρη κλειστοί, θα έχουν μηδενικό ενοίκιο. Όσες επιχειρήσεις παραμείνουν κλειστές μέχρι και τον Μάρτιο θα έχουν επίσης μηδενικό ενοίκιο. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, το ποσό του ενοικίου θα ανέρχεται στο 60%.

Οι πληρωμές για την επιστρεπτέα προκαταβολή θα ξεκινήσουν την Τετάρτη (27/1). Το ποσό που θα μοιραστεί, ανέρχεται στο 1,5 δισ.

Project manager για τις εκκρεμείς συντάξεις

Από την πλευρά του ο κ. Πρασσάς μίλησε για τον μάνατζερ εκκρεμών συντάξεων εξηγώντας πως πρόκειται για έναν υπεύθυνο τεχνοκράτη ο οποίος θα ασχοληθεί με τους αλγορίθμους και την επίσπευση των διαδικασιών. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται 160.000 κύριες συντάξεις, 52.000 επικουρικές συντάξεις και 8.200 εφάπαξ βοηθήματα. Στόχος είναι η ενίσχυση στελέχωσης του προσωπικού για να εκκαθαρίζονται 25.000 συντάξεις το μήνα, ώστε μέχρι το καλοκαίρι να έχουν ολοκληρωθεί οι μισές από τις εκκρεμότητες.

Ξεκινούν οι πληρωμές για το επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης μίλησε ο κ. Αμπελιώτης υποστηρίζοντας πως θα καταβληθεί από τις 29/1 κι έπειτα. Το ποσό θα κυμανθεί από 80 έως 650 ευρώ και η αίτηση θα πρέπει να έχει υποβληθεί μέχρι 14/1, ενώ τα τιμολόγια μέχρι 31/12.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.