ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Ματώνει» η επιχειρηματικότητα στη χώρα – Περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις στο «κόκκινο»

Οι εκπρόσωποί τους προειδοποιούν την κυβέρνηση

«Ματώνει» η επιχειρηματικότητα στη χώρα – Περισσότερες από 700.000 επιχειρήσεις στο «κόκκινο»

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα, με θεσμικούς εκπροσώπους διάφορων κλάδων να διατυπώνουν την ανάγκη για «πάγωμα» των εισφορών, κάνοντας λόγο για έλλειψη ρευστότητας και μείωση των ταμειακών διαθεσίμων.

Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή 1 στις 2 επιχειρήσεις (δηλ. περίπου 700 χιλιάδες) παρουσιάζουν πρόβλημα ρευστότητας, ενώ το 38% αυτών έχουν ταμειακά διαθέσιμα τα οποία μετά βίας επαρκούν για ένα μήνα.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι επί της ουσίας ανενεργές χωρίς να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, παραμένουν ενεργές στα χαρτιά.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο νόμος δεν επιτρέπει να κλείσουν εάν δεν διευθετήσουν προηγουμένως τις οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή προς άλλους φορείς.

Ενδεικτικό αυτού και το γεγονός ότι στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 150.000 επιχειρήσεις – «ζόμπι», πολλές εκ των οποίων δε λειτουργούν επί δεκαετίες, αλλά τυπικά φαίνονται ανοιχτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών, στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, υπενθύμισαν με νόημα στην κυβέρνηση πως «η μικρομεσαία τάξη είναι αυτή που έβγαλε τις τελευταίες δύο κυβερνήσεις και θα σκεφτεί πολύ καλά τι θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές με βάση τις προθέσεις της κυβέρνησης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.