Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία: Ήταν τεράστιες & άχρηστες! – Κυβέρνηση: «Ασάφεια στις προδιαγραφές»!

Φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία: Ήταν τεράστιες & άχρηστες! – Κυβέρνηση: «Ασάφεια στις προδιαγραφές»!

Άχρηστες μάσκες πλήρωσαν οι Έλληνες φορολογούμενοι, καθώς όπως παραδέχθηκε η κυβέρνηση δια της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας που παραδόθηκαν στα παιδιά στα σχολεία, ήταν.. τεράστιες και δεν χρησίμευαν σε τίποτα, ενώ έκλειναν και τα μάτια των παιδιών.

Σύμφωνα την κυβερνητική παραδοχή «μια ασάφεια στη διατύπωση για τις διαστάσεις που θα πρέπει να έχει η μάσκα ήταν ο λόγος για τον οποίο έγινε το λάθος». Ποιος πληρώνει το «λάθος»; Ο Έλληνας φορολογούμενος, ενώ φυσικά αποδομείται στην βάση του το επιχείρημα περί «προστασίας» από τον κορωνοϊό!

Όπως εξήγησε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, οι αρμόδιες επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες μαθητών και εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές, ωστόσο, τα μεγέθη που πρότειναν αφορούσαν το ύφασμα πριν τη συρραφή και όχι το τελικό μέγεθος. Η ασαφής διατύπωση οδήγησε στις τεράστιες μάσκες.

Αναλυτικά, η, άλλα ‘ντ’ άλλων, ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Επισημαίνεται ότι οι σωστές προδιαγραφές επαναδιατυπώθηκαν και θα αποσταλούν εκ νέου στην ΚΕΔΕ που ελέγχεται από την κυβέρνηση και είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Και φυσικά οι πολίτες δεν άφησαν χωρίς σχολιασμό το φιάσκο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.