Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το γυμναστήριο σύμφωνα με νέα μελέτη

Το γρήγορο περπάτημα μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από το γυμναστήριο σύμφωνα με νέα μελέτη

Το 30λεπτο περπάτημα, μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις περισσότερα κιλά, από την άσκηση στο γυμναστήριο σύμφωνα με νέα μελέτη.

Αυτοί φάνηκε σε ανθρώπους που περπατούν καθημερινά με έντονο ρυθμό για μισή ώρα, οι οποίοι τείνουν να είναι πιο αδύνατοι από εκείνους των γυμναστηρίων.

Στην έρευνα συμμετείχαν άνθρωποι που πήγαιναν στην πισίνα, έκαναν ποδήλατο, σκουός ή έντονο βάδισμα και μετρήθηκαν γύρω από την κοιλιά. Όπως φάνηκε, οι άνθρωποι που έκαναν γρήγορο βάδην καθημερινά για μισή ώρα, ήταν οι πιο λεπτοί από εκείνους που έκαναν οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Η διαπίστωση αυτή δε, έγινε κυρίως σε γυναίκες.

Η έρευνα τονίζει ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά στην απώλεια βάρους, ότι το περπάτημα είναι γρήγορο. Ουσιαστικά η έντονη προσπάθεια είναι αυτή που οδηγεί στην καύση λίπους, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή.

Από την πλευρά τους, γυμναστές και προπονητές επιβεβαιώνουν το γεγονός, καθώς όπως λένε το κλειδί στην απώλεια βάρους είναι η έντονη προσπάθεια, η οποία καίει περισσότερο λίπος. Επίσης, οι ίδιοι λένε να μην κάνεις για πολύ καιρό το ίδιο άθλημα, γιατί το σώμα συνηθίζει και η προσπάθεια γίνεται λιγότερο αποτελεσματική.

Όμως, οι προπονητές αναφέρουν ότι το τρέξιμο είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό από το γρήγορο περπάτημα. Παρόλα αυτά, μπορείς να ξεκινήσεις με απλούς περιπάτους και όσο περνάει ο καιρός να αυξάνεις τις αποστάσεις και την ένταση του βαδίσματος σου και σιγά σιγά θα δεις την αλλαγή που θέλεις στο σώμα σου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.