ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αυτοί είναι οι πέντε βασικοί λόγοι για να αγαπήσετε τα μανιτάρια

Αυτοί είναι οι πέντε βασικοί λόγοι για να αγαπήσετε τα μανιτάρια

Πολλά έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τα μανιτάρια, τα οποία όμως έχουν τεράστια οφέλη για την υγεία και θα πρέπει να τα προσθέσετε στην διατροφή σας.

Παρακάτω θα δείτε τους βασικούς λόγους που πρέπει να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

1. Πηγή βιταμίνης D: Είναι ίσως η μόνη καθαρά φυτική πηγή βιταμίνης D. Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και τα μανιτάρια μπορούν να συνθέσουν τη δική τους βιταμίνη D κατά την έκθεση στο υπεριώδες φως. Για παράδειγμα, ένα μανιτάρι portobello περιέχει σχεδόν το 100% της ημερήσιας τιμής πρόσληψης βιταμίνης D.

2. Η 5η γεύση. Όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τέσσερις γεύσεις: την αλμυρή, τη γλυκιά, την πικρή και την ξινή. Υπάρχει και μία 5η γεύση που αντιπροσωπεύουν τα μανιτάρια, η «umami» που σημαίνει στα γιαπωνέζικα «ευχάριστη αλμυρή γεύση». Επειδή η γεύση umami είναι ισχυρή, επιτρέπει τη χρήση λιγότερου αλατιού στο μαγείρεμα όταν υπάρχουν τα μανιτάρια.

3. Πηγή σεληνίου: Τα μανιτάρια είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές σεληνίου. Το σελήνιο είναι ένα μέταλλο που λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό στο σώμα, προστατεύοντας τα κύτταρα. Το σελήνιο παίζει επίσης ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

4. Βοηθούν στην απώλεια βάρους: Θεωρούνται τρόφιμα με λίγες θερμίδες και μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο βασικό σας γεύμα, αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5. Καλή πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, Καλίου και Χαλκού: Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β βοηθούν στην καρδιά, τα αγγεία, το πεπτικό και το νευρικό σύστημα, καθώς και το δέρμα. Ο χαλκός βοηθά στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και στη διατήρηση της υγεάις των οστών και των νεύρων. Το κάλιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία της καρδιάς, των μυών και των νεύρων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.