Απώλεια περιττών κιλών μετά τα 60 σας – Δύσκολο αλλά εφυκτό

Απώλεια περιττών κιλών μετά τα 60 σας – Δύσκολο αλλά εφυκτό

Όσο μεγαλώνουμε οι διατροφικές ανάγκες των ανθρώπων μεταβάλλονται και η απώλεια βάρους ίσως αποτελέσει δύσκολη υπόθεση.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία χωρίς δίαιτα δεν αποτελεί φυσιολογική συνέπεια γήρανσης, αλλά πιθανή ένδειξη υποσιτισμού ή σοβαρού προβλήματος υγείας.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησαν σε 855 εθελοντές ανακάλυψαν ότι το 36% των 60άρηδων θεωρούν φυσιολογικό να χάνουν βάρος καθώς μεγαλώνουν, ενώ το 75% ουδέποτε ανησύχησαν για τον εαυτό τους ή ένα αγαπημένο τους πρόσωπο, το οποίο έχανε βάρος χωρίς να προσπαθεί. Ταυτόχρονα όμως, το 54% δήλωσαν ότι θα ανησυχούσαν αν ένας συγγενής ή φίλος τους ήταν υπέρβαρος.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι οι ηλικιωμένοι υποτιμούν τις αιτίες και τις συνέπειες της απώλειας βάρους για την υγεία τους.

Οι επιστήμονες από τον βρετανικό οργανισμό για το υποσιτισμό Malnutrition Task Force, επισημαίνουν ότι η αθέλητη απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία συχνά αποτελεί προειδοποιητική ένδειξη των παρακάτω:

  • Υποσιτισμού
  • Καρκίνου
  • Άνοιας
  • Παθήσεων του ήπατος
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.