ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Σε νέους 16 έως 19 ετών οι περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer!

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Σε νέους 16 έως 19 ετών οι περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer!

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, καθώς εντόπισε 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε εμβολιασμένους με το σκεύασμα της Pfizer και μάλιστα οι περισσότερες αφορούν νέους 16 έως 19 ετών.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει πως έχει παρατηρήσει αυξημένο ποσοστό εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε όσους έχουν λάβει το εμβόλιό της σε σχέση με το αναμενόμενο στον γενικό πληθυσμό.

Στο Ισραήλ από τον Δεκέμβριο του 2020 ως τον Μάιο του 2021 εντοπίστηκαν 275 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ περισσότερων από 5 εκατομμυρίων εμβολιασθέντων, επεσήμανε το υπουργείο Υγείας δίνοντας στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα έρευνας που ζήτησε να διενεργηθεί για το θέμα.

Οι περισσότεροι ασθενείς που παρουσίασαν φλεγμονή του καρδιακού μυ δεν πέρασαν περισσότερες από τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και το 95% των περιπτώσεων ήταν ήπιες, σύμφωνα με την έρευνα η οποία διενεργήθηκε από τρεις ομάδες ειδικών.

Σύμφωνα με την έρευνα, «υπάρχει πιθανή σύνδεση μεταξύ της δεύτερης δόσης του εμβολίου (της Pfizer) και της εμφάνισης μυοκαρδίτιδας σε άνδρες ηλικίας 16 με 30 ετών».

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, η πάθηση εντοπίστηκε περισσότερο μεταξύ των ανδρών ηλικίας 16 με 19 ετών σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται την ώρα που οι «ειδικοί» θέλουν να πείσουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Η Pfizer σε ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι έχει λάβει γνώση των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας που αναφέρθηκαν στο Ισραήλ, σημειώνοντας ότι δεν έχει εντοπιστεί αιτιακή σύνδεση μεταξύ του εμβολίου και της πάθησης.

Οι παρενέργειες εξετάζονται ενδελεχώς και η Pfizer συναντάται τακτικά με την Υπηρεσία Ασφάλειας Εμβολίων του ισραηλινού υπουργείου Υγείας για να εξετάζει τα στοιχεία, πρόσθεσε η φαρμακοβιομηχανία.

Το Ισραήλ είχε αναβάλει τη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12 με 15 ετών, εν αναμονή της δημοσίευσης της έκθεσης του υπουργείου. Παράλληλα με τη δημοσίευση των ευρημάτων αυτών, επιτροπή του υπουργείου ενέκρινε τον εμβολιασμό των εφήβων, επεσήμανε ανώτερος αξιωματούχος.

«Η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 12- 15 ετών και αυτό θα ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Ναχμάν Ας συντονιστής της διαχείρισης της πανδημίας στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM. «Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ξεπερνά τους κινδύνους».

Συμβουλευτική ομάδα των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) είχε συστήσει τον Μάιο να εξεταστεί περαιτέρω η πιθανή σύνδεση εμφάνισης μυοκαρδίτιδας με τα εμβόλια mRNA, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna.

Περίπου το 55% του πληθυσμού του Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19.

Ανεπιθύμητη παρενέργεια σε αγόρι στην Πενσυλβανία μετά από εμβολιασμό

Ένα αγόρι στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ υπέστη ανεπιθύμητη παρενέργεια μετά από εμβόλιο Covid, η οποία του προκάλεσε δυσκολία ακόμα και στην αναπνοή.

Ο νεαρός από το Γυμνάσιο της Φιλαδέλφειας, Alex Franks, 17 ετών, είπε ότι ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος του ημέρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer.

«Ήταν τα μεσάνυχτα. Περπατούσα στον επάνω όροφο από το υπόγειο, όταν ένιωσα ένα ξαφνικό σφίξιμο στο στήθος μου», δήλωσε ο Φρανκς στο WPXI την περασμένη εβδομάδα.

Αφού νοσηλεύτηκε, οι γιατροί ανακάλυψαν φλεγμονή στην καρδιά του Φρανκς, μια κατάσταση γνωστή ως μυοκαρδίτιδα.

«Είπαν ότι σχετίζεται με το εμβόλιο;» ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Φρανκς.

«Δεν δεσμεύτηκαν σε αυτό», απάντησε. «Αλλά δεν το απέκλεισαν».

Το CDC αναφέρει ότι επί του παρόντος ερευνά πάνω από δώδεκα περιπτώσεις παιδιών που έχουν υποστεί καρδιακή φλεγμονή μετά την λήψη είτε του εμβολίου Pfizer είτε εκείνου της Moderna.

Δείτε το βίντεο με τις συγκλονιστικές στιγμές του νεαρού, ο οποίος δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πριν προβλήματα υγείας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.