Χριστούγεννα: Τρεις εύκολοι τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας χωρίς στερήσεις

Χριστούγεννα: Τρεις εύκολοι τρόποι να μην πάρετε βάρος στις γιορτές

Τα Χριστούγεννα εκτός από το δέντρο, τα φώτα και τα στολίδια, σημαίνουν επίσης και μελομακάρονα, κουραμπιέδες και φυσικά άφθονο φαγητό για αυτό είναι πιθανό να πάρετε μερικά κιλά, κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Επίσης, μπορεί να νιώσετε ένα συνεχές φούσκωμα από το υπερβολικό φαγητό και ποτό που είναι αρκετά ενοχλητικό.

Η λύση προφανώς και δεν είναι να στερηθείτε τα οικογενειακά τραπέζια και τις συνευρέσεις.

Μπορείτε όμως να διατηρήσετε το βάρος σας χωρίς στερήσεις και χωρίς ενοχές κάνοντας τα εξής πράγματα:

Τρώτε όταν πεινάτε

Ο πειρασμός για τσιμπολόγημα είναι μεγάλος καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει οι ονομαστικές εορτές και μέχρι τα Χριστούγεννα τα κεράσματα στη δουλειά είναι σχεδόν καθημερινά. Είναι σημαντικό λοιπόν να ακούτε το σώμα σας και να μην τρώτε μηχανικά. Όταν βρίσκεστε σε χώρους με σνακ, γλυκά κλπ. πίνετε πάντα πρώτα ένα ποτήρι νερό, καθώς είναι πιθανό να νομίζετε ότι πεινάτε ενώ στην πραγματικότητα διψάτε. Σκεφτείτε αν θα τρώγατε ένα μήλο για να ικανοποιήσετε την πείνα σας και τότε θα διαπιστώσετε αν πρόκειται για πραγματική πείνα ή λιγούρα. Έτσι θα αποφύγετε την υπερφαγία.

Επίσης, κάθε φορά που έχετε φάει παραπάνω αντί να καθίσετε στον καναπέ, περπατήστε έστω για ένα τέταρτο. Θα νιώσετε καλύτερα και επιπλέον θα κάψετε και μερικές θερμίδες ( ειδικά να βαδίζετε σε γοργό ρυθμό).

Ακολουθήστε τον κανόνα 80/20

Αντί να ανησυχείτε για το φαγητό που θα καταναλώσετε κατά τη διάρκεια των γιορτών ,εστιάστε στο να τρώτε υγιεινά το 80% του υπόλοιπου χρόνου, επιλέγοντας άπαχη πρωτεΐνη, πολλά λαχανικά, καλούς υδατάνθρακες και υγιή λίπη και αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Εάν το κάνετε αυτό, τότε μπορείτε το υπόλοιπο 20% του χρόνου να κάνετε παρασπονδίες.

Μετά το τέλος των γιορτών θα επιστρέψετε στην κανονική σας διατροφή με μηδενικό αντίκτυπο στο σωματικό σας λίπος.

Μείνετε συνεπείς και ασκηθείτε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάψετε θερμίδες και να αποφύγετε τυχόν αύξηση λίπους στις γιορτές. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε τζόκινγκ στη γειτονιά ή ποδήλατο. Το περπάτημα στο βουνό, ειδικά αν πάτε εκδρομή , ή σε κοντινά πάρκα, βοηθάει πολύ.

Το σημαντικό είναι να εκμεταλλευτείτε την περίοδο των γιορτών όχι μόνο για να δείτε φίλους, να φάτε και να πιείτε αλλά και για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.