ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γαλλικές εκλογές: Καταποντίστηκε η πολιτική δύναμη του Σοσιαλιστικού κόμματος – Δεν εκλέγεται ούτε ο πρόεδρος (φωτό)

Γαλλικές εκλογές: Καταποντίστηκε η πολιτική δύναμη του Σοσιαλιστικού κόμματος – Δεν εκλέγεται ούτε ο πρόεδρος (φωτό)

Παρότι το γαλλικό Σοσιαλιστικό κόμμα δεν περίμενε να θριαμβεύσει στις βουλευτικές εκλογές, εντούτοις η εκατόμβη που υπέστη στον πρώτο γύρο είναι χωρίς προηγούμενο.

Γιατί ενώ στις προηγούμενες εκλογές του 2012 διέθετε 279 βουλευτές, τώρα κινδυνεύει να μείνει με 20-35 βουλευτές. Ο άτυχος υποψήφιος πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος Μπενουά Αμόν αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο στην περιφέρειά του Yvelines. Ο πρώην υπουργός βγήκε τρίτος, μετά τον υποψήφιο του Μακρόν και τον υποψήφιο της Δεξιάς, όπως δήλωσε στους ψηφοφόρους του!

Είναι ενδεικτικό ότι στις 23:00 ώρα Ελλάδας, με τα πρώτα αποτελέσματα, 50 βουλευτές του Σοσιαλιστικού κόμματος αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο. Κορυφαία και ιστορικά στελέχη του κόμματος μένουν εκτός βουλής

Bruno Julliard, Σοσιαλιστής αντιδήμαρχος του Παρισιού: Το αποτέλεσμα είναι σκληρό, πολύ σκληρό

«Αυτή τη στιγμή είναι ένα αποτέλεσμα σκληρό, πολύ σκληρό. Είναι εκλογές που επιβεβαιώνουν την προεδρική εκλογή και οι Γάλλοι ήθελαν να δώσουν την πλειοψηφία στον Εμανουέλ Μακρόν. Αλλά όταν βλέπω ότι το Σοσιαλιστικό κόμμα κινδυνεύει να μείνει με 20 βουλευτές, αυτό είναι πρόβλημα για την Δημοκρατία. Καλώ τους ψηφοφόρους της αριστεράς να κινητοποιηθούν», δήλωσε.

Σεισμός στο Σοσιαλιστικό κόμμα: Δεν εξελέγη ούτε ο γραμματέας του Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς

Το Σοσιαλιστικό κόμμα δεν μπορεί να συνέλθει από το ποσοστό 10,2 %. Πρόκειται για ένα αποκαρδιωτικό αποτέλεσμα αφού το κόμμα που ήλεγχε ως πρόσφατα την μισή βουλή, θα έχει στο εξής μεταξύ 20-35 έδρες. Σεισμός προκλήθηκε στην οδό Solferino, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του κόμματος όταν έγινε γνωστό ότι αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο ακόμη και ο γραμματέας του κόμματος και ιστορικό στέλεχος Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς.

Αναμένεται το πρωί της Δευτέρας η σύγκλιση του Πολιτικού Συμβουλίου για να εξεταστούν τα αίτια αυτής της συντριβής και οι επόμενες κινήσεις.

Ο γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος Ζαν Κριστόφ Καμπαντελίς αναγνώρισε ότι ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών «σήμανε την ιστορική υποχώρηση της αριστεράς στο σύνολό της και ειδικά του Σοσιαλιστικού κόμματος».

«Απόψε όλα δείχνουν ότι η απόλυτη πλειοψηφία ανήκει στην «Δημοκρατία εμπρός». Αλλά δεν είναι υγιές ένας πρόεδρος ο οποίος συγκέντρωσε το 24% των ψήφων στον πρώτο γύρο της προεδρικής εκλογής να έχει το μονοπώλιο της βουλής», είπε.

Αλλά και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ορελί ΦΙλιπετί, εκπρόσωπος τύπου του άτυχου Σοσιαλιστή υποψηφίου στην προεδρική εκλογή, Μπενουά Αμόν, έχασε από τον πρώτο γύρο στην περιφέρειά της. Η υποψήφια βουλευτής του Σοσιαλιστικού κόμματος κατέρρευσε με ποσοστό 11,8%, ενώ ο υποψήφιος του Μακρόν βγήκε πρώτος με 28%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.