ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Ρωσία: «Δεν μπορώ να αποκλείσω θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Η Τουρκία κρατά από τον λαιμό την ΕΕ λόγω προσφύγων»

Ρωσία: «Δεν μπορώ να αποκλείσω θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Η Τουρκία κρατά από τον λαιμό την ΕΕ λόγω προσφύγων»

Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ, Βλαντίμιρ Τσιζόφ, παραχώρησε συνέντευξη στα ΝΕΑ και μίλησε μεταξύ άλλων, για τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και τη στάση της χώρας του απέναντι σε αυτή τη διαμάχη.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με κάποια ανησυχία βέβαια. Η Τουρκία ποτέ δεν ήταν εύκολος συνέταιρος» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κληθείς να απαντήσει για το αν η Ρωσία στηρίζει την Τουρκία έναντι της Ελλάδας, τονίζει πως η χώρα του δεν επεμβαίνει στην πολιτική καμίας χώρας και πως απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις με αυξημένη ανησυχία.

Απαισιόδοξος, εμφανίστηκε και για την επίλυση του Κυπριακού, μετά και τις εκλογές στα Κατεχόμενα, όπου ηγέτης των Τουρκοκυπρίων αναδείχθηκε ο Ερσίν Τατάρ.

«Φοβάμαι ότι επιδεικνύει, πρώτον, ότι το κλειδί της λύσης παραμένει στην Άγκυρα. Δεύτερον, οι τελευταίες κινήσεις της Άγκυρας σε σχέση με το Κυπριακό με τις προσπάθειες ανοίγματος των Βαρωσίων οδηγούν την υπόθεση προς επικίνδυνη κατεύθυνση.

Ο ίδιος τόνισε πως η σημερινή τουρκική ηγεσία πιέζεται πολύ δύσκολα και σχολίασε την πιθανότητα η χώρα του να μεσολαβήσει στη διαμάχη με τη χώρα μας.

«Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αν οι δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, μας καλέσουν να μεσολαβήσουμε, μπορεί να το εξετάσουμε. Όμως δεν το κάνουν.

Δεν απέκλεισε θερμό επεισόδιο και στηλίτευσε τη στάση της ΕΕ απέναντι στην Άγκυρα.

«Η ΕΕ διστάζει να προχωρήσει σε πιο σκληρή πολιτική εναντίον της Τουρκίας διότι η Τουρκία κρατά την Ευρώπη από τον λαιμό με τέσσερα εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημείωσε πως είναι δικαίωμα κάθε χώρας που έχει υπογράψει τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.