ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε την ουλίτιδα

Προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε την ουλίτιδα

Η φλεγμονή των ούλων, ή αλλιώς ουλίτιδα, όπως είναι ευρέως γνωστό, προκαλείται από τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια.

Η πλάκα συσσωρεύεται λόγω κακής στοματικής υγιεινής, κυρίως όταν το βούρτσισμα δεν γίνεται συχνά και σωστά.

Η ουλίτιδα είναι το πρώτο στάδιο της περιοδοντικής νόσου, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στη στοματική κοιλότητα, όπως η απώλεια δοντιών.

Τυπικά συμπτώματα της ουλίτιδας είναι το κοκκίνισμα και το πρήξιμο των ούλων, καθώς και η αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόληψη της ουλίτιδας μπορεί να επιτευχθεί με μερικά απλά βήματα και κρίνεται απαραίτητη για να αποφευχθεί η περιοδοντίτιδα.

  • Να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, τουλάχιστον για δύο λεπτά τη φορά.
  • Να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών που συσσωρεύονται ανάμεσα στα δόντια και τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των βακτηρίων και στον σχηματισμό της πλάκας.
  • Να χρησιμοποιείτε καθημερινά στοματικό διάλυμα.
  • Να ακολουθείτε διατροφή με ελάχιστη ζάχαρη.
  • Να αποφεύγετε το κάπνισμα.
  • Να χρησιμοποιείτε μαλακή οδοντόβουρτσα που δεν τραυματίζει τα ούλα και να την αλλάζετε τακτικά.
  • Να πηγαίνετε τακτικά στον οδοντίατρο για καθαρισμό και εξέταση ρουτίνας.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.