«Βατερλό» με τα εμβόλια: Lockdown μέχρι το 2023! – Η κυβέρνηση αρνείται να κλείσει διμερείς συμφωνίες!

«Βατερλό» με τα εμβόλια: Lockdown μέχρι το 2023! – Η κυβέρνηση αρνείται να κλείσει διμερείς συμφωνίες!

Σε ένα «Βατερλό» για τους Έλληνες πολίτες εξελίσσεται η εμμονή της κυβέρνησης να περιμένει τα εμβόλια από την ΕΕ, η οποία το μοναδικό που την ενδιαφέρει είναι τα κέρδη των γερμανικών εταιριών και ειδικά της Pfizer/ΒιοΝΤech, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο εμβολιασμός του 70% των πολιτών της ΕΕ και με τις δύο δόσεις θα ολοκληρωθεί το… 2023 και μέχρι τότε θα υπάρχουν lockdown και περιορισμοί, οι οποίοι ήδη κινδυνεύουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα.

Μέρα με την ημέρα η κατάσταση με τους εμβολιασμούς μοιάζει όλο και πιο χαοτική, εξαιτίας μιας αλυσίδας αρνητικών συνθηκών: Καθυστερήσεις στην παραγωγή συνεπάγονται αυτόματα μειωμένο αριθμό δόσεων, αυξημένη δυσαρέσκεια και έντονες διαμαρτυρίες από τους επικεφαλής της ΕΕ προς τις φαρμακοβιομηχανίες.

Στην Ελλάδα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις κάτω από 10.000 πολίτες!, δηλαδή το 0,1% του πληθυσμού!

Ήδη στην Ισπανία, στις περιφερειακές ενότητες της Μαδρίτης και της Καταλονίας, βλέπουν το τέλος των αποθεμάτων σε εμβόλια να πλησιάζει τάχιστα. Μοιραία θα διακοπούν οι ενέσεις για την πρώτη δόση, εφόσον θα πρέπει να καλυφθεί η δεύτερη δόση όσων έχουν υποβληθεί στην πρώτη, ώστε να αποκτήσουν ανοσία.

Ο Ιγνάθιο Αγουάδο, αντιπεριφερειάρχης και εκπρόσωπος τύπου της Μαδρίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος. Οι εμβολιασμοί θα πρέπει να σταματήσουν για τουλάχιστον δύο εβδομάδες εάν δεν υπάρξει άμεσος ανεφοδιασμός. Στην περιφέρεια της ισπανικής πρωτεύουσας έχουν εμβολιαστεί 170.000 άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι στιγμής, έχει χρησιμοποιηθεί το 96% της διαθέσιμης ποσότητας.

Ο Αγουάδο τόνισε ότι «με τον ρυθμό που κινούνται τώρα τα πράγματα, πριν το 2023 δεν θα έχουμε κατορθώσει να εμβολιάσουμε το 70% των πολιτών στην Ισπανία και την ΕΕ, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός».

Στην Καταλονία έχουν γίνει περισσότεροι από 200.000 εμβολιασμοί και απομένουν μόλις 17.000 δόσεις των εμβολίων. Οι οποίες προβλέπεται ότι θα έχουν εξαντληθεί έως τη Δευτέρα. Οι καθυστερήσεις από τις Pfizer/BioNTech και Moderna έχουν ως συνέπεια την επισφάλεια για την έγκαιρη χορήγηση της δεύτερης δόσης σε 10.000 ανθρώπους. Αν τα αποθέματα δεν ανανεωθούν εντός των ερχόμενων τριών εβδομάδων, μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα εμβολιασμένων θα πρέπει να ενταχθεί από την αρχή σε πρόγραμμα εμβολιασμού, εφόσον η πρώτη δόση θα έχει καταστεί άχρηστη χωρίς τη δεύτερη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάους περί τη διάθεση των εμβολίων είναι επίσης η Τσεχία. Το τοπικό υπουργείο Υγείας συνιστά τη διακοπή των εμβολιασμών για δύο εβδομάδες, προκειμένου να καλυφθεί η δεύτερη δόση σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση για ανεξήγητους λόγους αρνείται να κλείσει συμφωνίες με άλλες χώρες για εμβόλια όπως το ρωσικό Sputnik-V ή το κινεζικό Sinovac (σσ. μάλιστα έχει την στήριξη και της αντιπολίτευσης στο θέμα αυτό) και ουσιαστικά περιμένει πότε η AstraZeneca θα τα βρει με την ΕΕ και πότε Pfizer/BioNTech θα φτιάξουν τα εργοστάσια στην Γερμανία για να «θησαυρίσει» το Βερολίνο, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Μάλιστα όλα αυτά τη στιγμή που η Γερμανία έχει κλείσει διμερής συμφωνία με τη Pfizer για επιπλέον δόσεις.

Με λόγια η κυβέρνηση προτιμά, από το να αψηφήσει την ΕΕ και το Βερολίνο, να κρατά «κλειδωμένους» εκατομμύρια Έλληνες οι οποίοι πλέον βρίσκονται στα όριά τους οικονομικά και ψυχολογικά και πολύ πιθανόν από Ιούνιο να αρχίσουν να χάνουν και τα σπίτια τους!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.