ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Απίστευτο: Τα κλείνουν πάλι όλα! – Το φιάσκο των εμβολίων – Ποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας;

Απίστευτο: Τα κλείνουν πάλι όλα! – Το φιάσκο των εμβολίων – Ποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας;

Να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Αττική εισηγούνται οι «ειδικοί», κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, ενώ δεν θα ανοίξουν και τα Λύκεια, ενώ κλείνει το λιανεμπόριο και επιστρέφει το click-away και το click-in shop, στην καλύτερη περίπτωση.

Όλα αυτά, ενώ τίποτα απολύτως δεν δικαιολογεί από τα αντικειμενικά στοιχεία τέτοια απόφαση. Ούτε τα νυν κρούσματα, ούτε η γενικότερη κατάσταση, ούτε η θνησιμότητα του 2020, δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει, εκτός από το γεγονός βέβαια, ότι προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο των εμβολίων.

Από τα 2.175.000 εμβόλια το μήνα που η κυβέρνηση υποστήριζε ότι θα γίνονταν, έχουν γίνει από τις 27 Δεκεμβρίου λιγότερα από 100.000, ενώ η κυβέρνηση παραχώρησε 2 εκατ. εμβόλια της Moderna στη Γερμανία!

Σύμφωνα με το Politico, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ μπορούσε να αγοράσει 3.800.000 εμβόλια της Moderna, τα οποία ήδη καταφθάνουν στην ΕΕ, αποφάσισε να αγοράσει μόλις 1.800.000, δίνοντας 2 εκατομμύρια δόσεις στους Γερμανούς, έτσι ώστε να αγοράσει περισσότερες δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca (7,1 εκατ.) το οποίο κοστίζει 2 ευρώ η δόση αλλά είναι άγνωστο πότε θα έρθει, ενώ ακόμα δεν έχει καν εγκριθεί από τον ΕΜΑ.

Αλλά κάποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας και των πολιτών της με άγνωστο σκοπό.

Οι ειδικοί ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού για την επιδημία στο λεκανοπέδιο, το οποίο πλέον θα είναι όλο… κόκκινο και όχι μόνο η Δυτική Αττική, όπως συνέβαινε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Αν η Αττική θεωρηθεί «κόκκινη» περιοχή, τότε τα λύκεια και ίσως και τα γυμνάσια δεν θα ανοίξουν όπως είναι προγραμματισμένο την 1η Φεβρουαρίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση είναι να επιστρέψει το click away και το click-in shop.

Να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, ότι μέχρι στιγμής, στις περιοχές που έχουν εισέλθει σε καθεστώς αυστηρού lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα, κάτι που εντούτοις δεν είναι γνωστό εάν θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Αττικής, εάν επιβεβαιωθούν οι σημερινές πληροφορίες και η περιφέρεια μπει στο «κόκκινο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών, αφού λάβουν υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία της Πέμπτης και Παρασκευής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.