ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει»; Κλειστά τα καταστήματα Σάββατο & Κυριακή – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 (upd)

Τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει»; Κλειστά  τα καταστήματα  Σάββατο & Κυριακή – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00  (upd)

(Ανανέωση 19:13) Κλειστά καταστήματα το Σάββατο και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα σαββατοκύριακα και στην Αττική, όπως και στις άλλες «κόκκινες» περιοχές εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδριάζουν από τις 10 το πρωί.

Η ενημέρωση για τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί στις 19:30. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που έχουν «κλειδώσει» είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για το Σαββατοκύριακο, καθώς και το σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο.


Συνεχίζεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων η οποία ξεκίνησε στις 10 το πρωί, καθώς δεν μπορούν να καταλήξουν σε μια απόφαση κυριότερα για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την Αττική.

Αυτό σημαίνει πως αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για 18:00 ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά., η οποία μετατίθεται για τις 21:00.

Η ενημέρωση για τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί αφού η επιτροπή καταλήξει σε απόφαση και προχωρήσει στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση.

Πιθανότατα αυτό θα γίνει στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που έχουν κλειδώσει είναι:

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας για το Σαββατοκύριακο

Σκληρό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα και Αγιο Νικόλαο.

Παράλληλα η επιτροπή εξετάζει και επιπλέον στοχευμένα μέτρα για την Αττική, καθώς ένα ολικό lockdown, λόγω και των χαρακτηριστικών της μητροπολιτικότητας, δεν ήταν ποτέ στο τραπέζι, πλην όμως ούτε αυτό μπορεί να αποκλειστεί!

Οσον αφορά τη Θεσσαλονίκη αναμένεται και εκεί να ληφθούν εξειδικευμένα μέτρα καθώς η πόλη είναι στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο» στο χάρτη ηγειονομικής ασφάλειας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνεδρίαση των ειδικών εκφράζονται διαφωνίες για το αν θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι, τουλάχιστον για τώρα, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων.

Διαφορετικές όμως απόψεις έχουν ακουστεί και για τη λειτουργία του λιανεμπορίου. Κάποιοι από τους ειδικούς υποστηρίζουν πως θα πρέπει να σταματήσει τόσο το click in shop όσο και το click away, δηλαδή να κλείσει το λιανεμπόριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει όμως και η αντίθετη άποψη που καταθέτουν μέλη της επιτροπης και ζητούν να επιτραπεί το click away.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.