ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Γιατί ο εφιάλτης του Covid-19 δεν θα τελειώσει το 2021 στην Ελλάδα: Το παράδειγμα του Ισραήλ (upd)

Γιατί ο εφιάλτης του Covid-19 δεν θα τελειώσει το 2021 στην Ελλάδα: Το παράδειγμα του Ισραήλ (upd)

(Αρχικό κείμενο 12/3 23:00) Ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στους σοβαρούς επιστήμονες για την πορεία, όχι μόνο του εμβολιασμού, αλλά κυρίως για τα αποτελέσματά του.

Τουλάχιστον αυτούς του επιστήμονες που βρίσκονται εκτός των κρατικών κονδυλίων και της περίφημης «κουρασμένης» επιτροπής των «ειδικών» η οποία έχει, έτσι ή αλλιώς, παταγωδώς αποτύχει στο έργο της, με τα κρούσματα χθες να είναι 40% περισσότερο από όταν λήφθηκε η απόφαση επιβολής του καταστροφικού για την κοινωνία, lockdown πριν από 4,5 μήνες!

Ο προβληματισμός, όμως των επιστημόνων δεν εντοπίζεται τόσο στο χρεοκοπημένο σύστημα εμβολιασμών στην Ελλάδα, όπου κανείς δεν ξέρει πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην πραγματικότητα και σίγουρα δεν εμβολιάζονται οι 1.173.000 άτομα τον μήνα που είχε εξαγγείλει στις 3 Δεκεμβρίου ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας.

Ο προβληματισμός εντοπίζεται στα αποτελέσματα εμβολιασμού του Ισραήλ, μιας χώρας που είναι «πρωταθλήτρια» στον εμβολιασμό των πολιτών (βασικά λόγω της προσπάθειας της κυβέρνησης του Μ.Νετανιάχου εν πολλοίς εξ αιτίας των εκλογών σε δύο εβδομάδες).

Όπου στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό, το ακριβώς ίδιο ποσοστό που -ελπίζεται ότι- θα έχει εμβολιαστεί ο ελληνικός πληθυσμός στα τέλη Νοεμβρίου: Το 70% του γενικού πληθυσμού, των 9,3 εκατ., εξαιρουμένων των Παλαιστινίων.

Κάπου 5 στα 8 εκατομμύρια. Το υπόλοιπο 1,5 εκατ. είναι Άραβες σε περιοχές που είναι γενικά αποκλεισμένες και ελεγχόμενες σε ότι αφορά την διακίνησή του πληθυσμού στο εσωτερικό του Ισραήλ.

Από το 78% του πληθυσμού που είναι Εβραίοι, περίπου 7,5 εκατ. πολίτες, έχουν εμβολιαστεί κάπου 5 εκατ. πολίτες. Ολοι ή σχεδόν όλοι, οι ενήλικες Εβραίοι.

Και όμως: Ο Covid-19 υπάρχει και όχι απλώς υπάρχει, αλλά και σήμερα είχε περισσότερα κρούσματα από την Ελλάδα: 2.758 νέα κρούσματα!

Επιβεβαιώνοντας του επιστήμονες που λένε ότι το εμβόλιο, τουλάχιστον το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, δεν σταματά την μετάδοση σε ένα εμβολιασμένο άτομο, αλλά τον καθιστά ασυμπτωματικό!

Δηλαδή γίνεται φορέας, αλλά είναι ασυμπτωματικός, χωρίς να παύει να μεταδίδει τον ιό!

Και το χειρότερο: Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει «διάρκεια ζωής» σε ότι αφορά την εξασφαλισμένη ανοσία, μόλις 4 μηνών στην καλύτερη περίπτωση!

Κάτι που σημαίνει ότι οι εμβολιασμένοι του Ισραήλ του Δεκεμβρίου (που εμβολιάζεται αποκλειστικά μέχρι στιγμής με εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, θα πρέπει να ξανακάνουν το εμβόλιο τον Απρίλιο για να εξακολουθήσει η ανοσία τους!

Ούτε ο αριθμός των θανάτων στο Ισραήλ έχει περιοριστεί σημαντικά: Σήμερα «έγραψε» 17 νεκρούς. Η Πορτογαλία που έχει πολύ λιγότερο ποσοστό εμβολιασμένων, είχε σήμερα 18 και η Ελβετία 8 νεκρούς. Χώρες ίσες πληθυσμιακά με το Ισραήλ.

Στην Ελλάδα, είχαμε το τραγικό νούμερο των 49 νεκρών (μετά από 4.5 μήνες lockdown!) κάτι που μας έδωσε τον 25η θέση παγκοσμίως σε αριθμό νεκρών, αλλά εδώ οι κολοσσιαίες ευθύνες αφορούν αυτούς που κλείδωσαν τους πολίτες μέσα στα σπίτια τους και δημιούργησαν εκατομμύρια εστίες υπερμετάδοσης, δηλαδή την κυβέρνηση.

Άλλωστε όταν το μέλος της επιτροπής των ειδικών η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, χαρακτηρίζει «Εγκληματικό λάθος την απαγόρευση κίνηση των πολιτών σε υπαίθριους χώρους» καθώς «αυτή θα αναχαίτιζε την διασπορά που τώρα απλά θα μεταφερθεί ενδο-οικογενειακά», ότι και να πούμε εμείς είναι περιττό.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό που προβληματίζει στην περίπτωση του Ισραήλ. Οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις ακόμα και σε αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο, ξεπερνούν κάθε φαντασία: Η εστίαση επιτρέπεται σε εστιατόρια με μέγιστο αριθμό 100 θαμώνων και τα τραπέζια σε απόσταση δύο μέτρων.

Οι εμβολιασμένοι δεν μπορούν να πιάσουν κουβέντα με άγνωστο διπλανό τους (!), αφού θα πρέπει να διατηρείται μια θέση κενή ανάμεσά τους (η απόδειξη στην πράξη ότι εξακολουθούν και μεταδίδουν τον κορωνοϊό).

Το σημασία έχουν όλα αυτά για την Ελλάδα; Μα, η Ελλάδα όπως και όλες οι χώρες, τουλάχιστον αυτές που κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο mRNA, όπως είναι και αυτό της Moderna (5, 5 εκατ. συνολικά θα αγοράσει η Ελλάδα από αυτές τις εταιρείες), θα τα υποστούν όλα αυτά προς το τέλος του 2021 και δεν σημαίνει ότι θα τελειώσουν το 2022!

Δηλαδή σε οκτώ μήνες από σήμερα θα υπάρχουν μάσκες (ή θα έχουν επανέλθει οι μάσκες), θα υπάρχουν τεράστιοι περιορισμοί στην εστίαση ακόμα και εν μέσω θέρους, που θα ακυρώσουν εν πολλοίς το περίφημο «άνοιγμα» που προγραμματίζεται για τα μέσα Μαΐου, θα υπάρχουν αποστάσεις στην κοινωνική επαφή και γενικά όλο αυτό το απίστευτο δυστοπικό φαινόμενο που επιβλήθηκε κυρίως στην Ευρώπη της ΕΕ λόγω Covid-19.

Και πάντα με την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού άνω των 18 ετών.

Το ίδιο, περίπου θα ισχύσει και στις άλλες χώρες της ΕΕ, γεγονός που ελάχιστα αφορά την Ελλάδα, καθώς η Ελλάδα έχει μόνο ένα προϊόν να πουλήσει: Τουρισμό.

Όλες οι άλλες χώρες μπορούν να διαθέσουν τα βιομηχανικά προϊόντα τους και σε δεύτερη φάση.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να φέρει το χρόνο και τους τουρίστες πίσω.

Όλα αυτά, όπως και πέρσι, η κυβέρνηση με την βοήθεια των ΜΜΕ που «μπουκώνει», τα κρύβουν.

Πώς να πει ότι το περίφημο πρόγραμμα εμβολιασμού δεν πρόκειται να έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αν δεν περάσουν διαδοχικές φάσεις και βέβαια πριν έρθει και η δεύτερη γενιά εμβολίων με «ζωή» ανοσίας πάνω από 4 μήνες (πλην του εμβολίου της AstraZeneka που έχει εμφανίσει άλλου είδους παρενέργειες, αλλά η ανοσία κρατά για ένα χρόνο και του ρωσικού Sputnik-V που εξασφαλίζει ανοσία 2 ετών);

Εν κατακλείδι: Μάσκες, αποστάσεις, περιορισμοί στις μετακινήσεις, μερικό ή ολικό lockdown και περιορισμένη εστίαση τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2022. Και όσο οι πολίτες δεν αντιδρούν, μπορεί και για το υπόλοιπο της δεκαετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός και αν αλλάξει η κυβέρνηση και η νέα κυβέρνηση δεσμευθεί ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών που έχουν αποτινάξει το φάσμα του τρόμου…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.