ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» πέταξε την «βόμβα»: «Ή θα εμβολιαστείτε ή πάμε για 4ο κύμα κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο»

Η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» πέταξε την «βόμβα»: «Ή θα εμβολιαστείτε ή πάμε για 4ο κύμα κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο»

Τελικά η “κυβέρνηση λοιμωξιολόγων” χέρι-χέρι με το επιτελείο του Κ.Μητσοτάκη είναι έτοιμοι να δώσουν το χαριστικό πλήγμα στην ελληνική οικονομία εκτός και αν ο εκβιασμένος ελληνικός λαός τρέξει να εμβολιαστεί άμεσα.

Έτσι και με την απειλή νέου lockdown σε εθνικό επίπεδο επιλέγουν να πετάξουν το “μπαλάκι” των ευθυνών στους πολίτες λέγοντάς τους ή θα εμβολιαστείτε (με τα εμβόλια που ακόμα δεν έχουν λάβει τελική αδειοδότηση βέβαια) ή θα έχουμε νέο κύμα επομένως θα κλείσει η χώρα και θα μείνετε χωρίς δουλειά.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχουμε ένα νέο κύμα της πανδημίας το Σεπτέμβριο άφησε ο Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας ότι ίσως το αποφύγουμε αν το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπεράσει το 50%.

«Τίποτα δεν αποκλείεται. Η αβεβαιότητα είναι χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας. Αλλά είναι στο χέρι μας. Με πάνω από το 50-60% εμβολιασμένων μέσα στο καλοκαίρι, θα το αποφύγουμε», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Σχολιάζοντας την τωρινή κατάσταση της πανδημίας του κορωνοϊού, είπε ότι «έχει φανεί ότι η ύφεση της καμπύλης δεν είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε 10-15% ελάττωση ιικού φορτίου και έχουν μειωθεί πολύ οι νοσηλείες και βαριά πάσχοντες. Το ποσοστό θετικότητας 4% είναι καλό».

Αναφερόμενος στις παρενέργειες των εμβολίων, ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών εξήγησε ότι είναι «σπάνιες περιπτώσεις. Μια στο δισεκατομμύριο να έχουμε θρομβοπενία, είναι εξαιρετικά σπάνια αυτή η παρενέργεια», ενώ τόνισε ότι αν κάποιος έχει θρομβωτικό επεισόδιο μετά την Α δόση του εμβολίου, «τότε μόνο μπορεί να αλλάξει τη Β δόση με άλλο εμβόλιο».

Όσον αφορά την αξιοπιστία των self test, υπογράμμισε ότι όποιος έχει συμπτώματα πρέπει να κάνει μοριακό ή rapid test και όχι μόνο το το self test. «Τα self test δεν έχουν την ίδια ευαισθησία με τα μοριακά ή τα rapid. Μπορεί να μην ανιχνεύει το 100% αλλά το 60-80%», ανέφερε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.