Το 60% των Γερμανών λέει «ναι» στο Sputnik V

Το 60% των Γερμανών λέει «ναι» στο Sputnik V

Θετικοί απέναντι στον εμβολιασμό με το ρωσικό εμβόλιο, Sputnik V, είναι οι Γερανοί.

Συνολικά, το 60% των Γερμανών εξέφρασε την προθυμία του να εμβολιαστεί με το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας εάν τους δοθεί η ευκαιρία.

Παράλληλα, στην ανατολική Γερμανία ο αριθμός ήταν ακόμη υψηλότερος, πάνω από το 70%, σύμφωνα με δημοσίευση της Επιχειρηματικής Ένωσης Ανατολικής Γερμανίας την Τετάρτη.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο γερμανικός πληθυσμός εξετάζει θετικά τις προοπτικές συνεργασίας με τη Ρωσία για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Συνολικά, το 60% όλων των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν το Sputnik V, εάν είχαν την ευκαιρία και στην ανατολική Γερμανία ο αριθμός ήταν στο 71%, ενώ στη δυτική Γερμανία το 58% των ανθρώπων δεν αντιτάχθηκε στην ιδέα εμβολιασμού με το ρωσικό φάρμακο.

Μόνο το 38% είπε ότι δεν θα ήθελε να εμβολιαστεί με το Sputnik V.

Η έρευνα διεξήχθη από τις 29 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Έρευνας και Στατιστικής Ανάλυσης Forsa, μια από τις κορυφαίες εταιρείες έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων στη Γερμανία, σύμφωνα με εντολή της Επιχειρηματικής Ένωσης Ανατολικής Γερμανία και του γερμανικού παραγωγού φυσικού αερίου και πετρελαίου, Wintershall Dea.

Έγινε μεταξύ 1.001 Γερμανών υπηκόων ηλικίας άνω των 18 ετών.

Το ρωσικό Sputnik V είναι το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στον κόσμο που καταχωρήθηκε τον Αύγουστο και έχει ήδη εγκριθεί σε περισσότερες από 60 χώρες.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση δεδομένων όσον αφορά στο ποσοστό μόλυνσης μετά τον εμβολιασμό μεταξύ 3,8 εκατομμυρίων Ρώσων που εμβολιάστηκαν, το εμβόλιο δείχνει 97,6% αποτελεσματικότητα έναντι των κρουσμάτων της COVID-19 που εμφανίζουν συμπτώματα.

Ο EMA εξετάζει το Sputnik V από τις 4 Μαρτίου. Ωστόσο, αρκετές χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας, έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση του χωρίς να περιμένουν την επίσημη έγκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.