ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι ξηροί καρποί που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συσσώρευσης λίπους στο σώμα

Οι ξηροί καρποί που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Οι ξηροί καρποί, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, διαπιστώθηκε πως είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της συσσώρευσης λίπους στο σώμα.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορεί επίσης να αυξήσει τη θερμογένεση, δηλαδή καίτε περισσότερες θερμίδες.

Έχουν όμως όλοι οι ξηροί καρποί την ίδια δράση όταν μιλάμε για απώλεια βάρους; Η σύντομη απάντηση είναι όχι.

Αν και όλοι προσφέρουν διατροφικά οφέλη, ορισμένοι ξηροί καρποί συμβάλλουν περισσότερο στις προσπάθειες αδυνατίσματος.

1. Καρύδια

Γεμάτα με υγιή λίπη, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, τα καρύδια είναι ένα χορταστικό σνακ που βοηθά στη διατήρηση του ελέγχου της όρεξής. Το κοκτέιλ αντιοξειδωτικών και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που έχουν τα καρύδια προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία, ενώ βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση καρυδιών αλλάζει την ενεργοποίηση ενός συγκεκριμένου τμήματος του εγκεφάλου που σχετίζεται με τον περιορισμό σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και ζάχαρη, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

2. Φιστίκια

Τα φιστίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες και συγκρατούν την όρεξη.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αυτός ο πλούσιος σε θερμίδες και πρωτεΐνες ξηρός καρπός μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ή να διαχειριστείτε το βάρος σας.

Η κατανάλωση φιστικιών αυξάνει το πεπτίδιο YY, μια ορμόνη που μειώνει την όρεξη και αυξάνει το αίσθημα πληρότητας, μειώνοντας στην ουσία την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε.

3. Αμύγδαλα

Όταν λαχταράτε ένα χορταστικό τραγανό σνακ, τα αμύγδαλα είναι αυτό που ζητάτε. Τα αμύγδαλα έχουν υγιή λίπη και πρωτεΐνες, παρέχουν ενέργεια, και μας κρατούν κρατώντας σας χορτάτους. Μια εκτενής ανασκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αμύγδαλα μειώνουν σημαντικά τη μάζα σώματος.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι η κατανάλωση περισσότερων από 42,5 γραμμαρίων αμυγδάλων ημερησίως μείωσε σημαντικά τη χοληστερόλη LDL και τη διαστολική αρτηριακή πίεση και ότι τα αμύγδαλα μείωσαν σημαντικά τη μέση μάζα σώματος και λίπος σε σύγκριση με δίαιτες ελέγχου. Τα αμύγδαλα είναι επίσης εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών και μαγνησίου.

4. Φιστίκια Αιγίνης

Όταν ανοίγετε τα φιστίκια Αιγίνης, επιβραδύνεται ο ρυθμός κατανάλωσης, οπότε απολαμβάνετε κάθε φιστίκι και έχετε τον έλεγχο της μερίδας. Έχουν χαμηλότερες θερμίδες από άλλους ξηρούς καρπούς.

5. Κάσιους

Τα κάσιους έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από άλλους ξηρούς καρπούς ενώ λόγω της χορταστικής τραγανής γεύσης τους είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για λιγότερο υγιεινά σνακ.

Τα κάσιους είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, με το 20% της ημερήσιας αξίας να βρίσκεται σε 28 γραμμάρια.

6. Φουντούκια

Γεμάτα με υγιεινά για την καρδιά λιπαρά και φυτικές ίνες, τα φουντούκια μπορούν να συγκρατήσουν την πείνα σας μεταξύ των γευμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα φουντούκια μειώνουν το επιβλαβές οξειδωτικό στρες και τις φλεγμονές ενώ υποστηρίζουν την απώλεια βάρους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, είναι μια ευέλικτη επιλογή που ταιριάζει σε διάφορα πιάτα, από αρτοσκευάσματα μέχρι σαλάτες. Μόνο 28 γραμμάρια παρέχουν το 28% της ημερήσιας αξίας της βιταμίνης Ε, μιας λιποδιαλυτής βιταμίνης με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.