ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Νέα επικίνδυνη τάση στο TikTok: Τηγανίζουν οδοντογλυφίδες και τις τρώνε

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι συγκεκριμένες οδοντογλυφίδες

Νέα επικίνδυνη τάση στο TikTok: Τηγανίζουν οδοντογλυφίδες και τις τρώνε

Παγκόσμιο συναγερμό σήμανε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, προειδοποιώντας για μία νέα, επικίνδυνη τάση που σαρώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η τάση αυτή θέλει άφρονες νεαρούς να τηγανίζουν και να καταναλώνουν βιοδιασπώμενες… οδοντογλυφίδες, επειδή παρασκευάζονται από ένα είδος αμύλου!

TikTok και Instagram έχουν γεμίσει με βίντεο που δείχνουν τους νεαρούς να τηγανίζουν τις αμυλούχες οδοντογλυφίδες. Ύστερα τους προσθέτουν λίγο τριμμένο τυράκι ή άλλα συνοδευτικά και τις απολαμβάνουν μακαρίως. Το κατόρθωμά τους συγκεντρώνει χιλιάδες likes από άλλους φωστήρες, πολλοί εκ των οποίων το μοιράζονται περαιτέρω.

Δυστυχώς, όμως, ό,τι είναι βιοδιασπώμενο ή από «φυσικά» υλικά δεν συνεπάγεται αυτομάτως πως είναι προς κατανάλωση. Ανήσυχο με τις διαστάσεις της νέας μόδας το Υπουργείο Ασφαλείας Τροφίμων & Φαρμάκων της Νότιας Κορέας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συνιστά στον κόσμο να απέχει.

«Η ασφάλεια του προϊόντος ως τροφίμου δεν έχει επιβεβαιωθεί», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter). «Παρακαλείσθε να μην τις καταναλώνετε».

Το Υπουργείο αναφέρει ακόμα πως οι οδοντογλυφίδες είναι προϊόν υγιεινής. Ωστόσο έχουν γίνει viral τα βίντεο που τις παρουσιάζουν ως προϊόν διατροφής.

Στην παρασκευή τους χρησιμοποιούνται χρωστικές τροφίμων για να τους προσδώσουν πράσινη χροιά. Αποτελούνται, δε, από κομποστοποιημένο άμυλο πατάτας ή καλαμποκιού, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και βιοδιασπώμενα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οδοντογλυφίδες αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως στα εστιατόρια στη Νότια Κορέα, για να σερβίρονται ορεκτικά και finger foods, αναφέρει το Reuters.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.