ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ποια 3η & ποια 4η; – Η Σουηδία θα χορηγήσει… 5η δόση του εμβολίου Covid-19 στους άνω των 65 & στις έγκυες!

«Η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αύξηση της μετάδοσης το φθινόπωρο και τον χειμώνα»

Ποια 3η & ποια 4η; – Η Σουηδία θα χορηγήσει… 5η δόση του εμβολίου Covid-19 στους άνω των 65 & στις έγκυες!

Οι αρχές της Σουηδίας, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη 24 Μαΐου πως οι ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως οι πολίτες άνω των 65 και οι έγκυες, συνιστάται να λάβουν και 5η δόση εμβολίου Covid-19.

Μάλιστα, οι αρχές τόνισαν ότι «η χώρα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για αύξηση της μετάδοσης το φθινόπωρο και τον χειμώνα».

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε η υπουργός Κοινωνικών Υποθυέσεων Λένα Χάλενγκρεν.

«Το εμβόλιο είναι το ισχυρότερο όπλο μας για την πρόληψη της σοβαρής νόσου και του θανάτου» δήλωσε σύμφωνα με το Associated Press.

Από το περασμένο φθινόπωρο, η Σουηδία συστήνει και δεύτερη αναμνηστική δόση (συνολικά την τέταρτη ένεση) σε όλους τους πολίτες άνω των 65 και σε άτομα υψηλού κινδύνου άνω των 18. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι έγκυες και τα άτομα με ανοσολογική ανεπάρκεια, καρδιοπάθεια ή πνευμονοπάθεια.

«Γενικά, ο κίνδυνος σοβαρής νόσου εκτιμάται πως είναι μικρός για τους ενήλικες κάτω της ηλικίας των 65 ετών οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τρεις δόσεις. Ο κίνδυνος ωστόσο αυξάνεται με την ηλικία και ποικίλει εντός αυτής της ομάδας» δήλωσε η δρ Κάριν Τέγκμαρκ Βίσελ, επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τις αρχές της πανδημίας, η Σουηδία πήρε αποστάσεις από τα περιοριστικά μέτρα που εφάρμοσε η υπόλοιπη Ευρώπη και ουδέποτε επέβαλε lockdown, δίνοντας έμφαση στην ατομική ευθύνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.