Η Γερμανία σχηματίζει συμμαχία εναντίον της κατάργησης των μηχανών εσωτερικής καύσης των αυτοκινήτων από το 2035

Η υπό κατάρτιση ευρωπαϊκή νομοθεσία «χρειάζεται αλλαγές επειγόντως», έκρινε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσιγκ

Η Γερμανία σχηματίζει συμμαχία εναντίον της κατάργησης των μηχανών εσωτερικής καύσης των αυτοκινήτων από το 2035

Η Γερμανία σχημάτισε συμμαχία με την Ιταλία και ορισμένες χώρες της ανατολικής Ευρώπης εναντίον της σχεδιαζόμενης σταδιακής κατάργησης των μηχανών εσωτερικής καύσης των αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2035, καθώς ετοιμάζεται να υποβάλει αντιπρόταση.

Οι υπουργοί Μεταφορών της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας συναντήθηκαν χθες Δευτέρα για να συζητήσουν τις προτεινόμενες αλλαγές στα σχέδια της ΕΕ.

Η υπό κατάρτιση ευρωπαϊκή νομοθεσία «χρειάζεται αλλαγές επειγόντως», έκρινε ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσιγκ.

Σύμφωνα με τον κ. Βίσιγκ, επικρατεί σκεπτικισμός στη νεοπαγή συμμαχία για τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο Γερμανός υπουργός πρόσθεσε πως πρόκειται να προταθεί να δημιουργηθεί ξεχωριστή κατηγορία οχημάτων, που μπορούν να καίνε συνθετικά καύσιμα, κλιματικά ουδέτερα, μετά το 2035.

«Η απαγόρευση της μηχανής εσωτερικής καύσης, όταν μπορεί να λειτουργεί με κλιματικά ουδέτερο τρόπο, μας φαίνεται λάθος προσέγγιση», επέμεινε.

Η νομοθεσία για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το κυριότερο εργαλείο της ΕΕ για να προωθήσει την ευρωπαϊκή μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μπήκε στον πάγο νωρίτερα αυτόν τον μήνα, όταν το Βερολίνο πρόβαλε ένσταση την τελευταία στιγμή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η εξέλιξη κατέλαβε εξαπίνης πολλούς στις Βρυξέλλες και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς οι χώρες μέλη της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία στα τέλη του 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.