D.B.Cooper: Η ιστορία του φυγά που αναζητούσε το FBI για 45 χρόνια! (βίντεο)

Η υπόθεση έμεινε ανοιχτή μέχρι και το 2016

D.B.Cooper: Η ιστορία του φυγά που αναζητούσε το FBI για 45 χρόνια! (βίντεο)

Ο D.B. Cooper κατάφερε να κάνει μια από της πιο εντυπωσιακές ληστείες όλων των εποχών και να μείνει στην ιστορία.

Τον Νοέμβριο του 1971 ένας άνδρας με το ψευδώνυμο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, Dan Cooper αγόρασε ένα εισιτήριο και επιβιβάστηκε σε μια πτήση της Northwest Orient Airlines για την πόλη του Σιατλ. Με το που απογειώθηκε το αεροπλάνο ο Cooper κάλεσε την αεροσυνοδό και της ψιθύρισε στο αυτί ότι έχει μια βόμβα στο χαρτοφύλακα του και ότι το αεροπλάνο μαζί με τους επιβάτες και το πλήρωμα είναι υπό αεροπειρατεία.

Στην συνέχεια επικοινώνησε μέσω των πιλότων με τις αρχές και ζήτησε 200.000 δολάρια σε λύτρα (σημερινή αξία περίπου στα $ 1.210.000) 4 αλεξίπτωτα και ένα βυτίο ανεφοδιασμού να περιμένει στο αεροδρόμιο του Σιάτλ. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε, τα λύτρα παραδόθηκαν και το αεροπλάνο μαζί με το πλήρωμα ξεκίνησε με προορισμό το Μεξικό και δύο πολεμικά αεροσκάφη να ακολουθούν. Κατά την διάρκεια της πτήσης ο Cooper ζήτησε από το πλήρωμα να μείνει στο πιλοτήριο με την πόρτα κλειστή.

Μέσα στην επόμενη ώρα είχε ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους και είχε πηδήξει με το αλεξίπτωτο και τα λύτρα χωρίς κανένας να ξέρει σε πιο σημείο προσγειώθηκε, αφού ούτε τα πολεμικά αεροσκάφη που ακολουθούσαν είδαν τον Cooper να πηδάει!

Το FBI ξεκίνησε αμέσως έρευνα αν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Cooper δεν θα μπορούσε να επιβιώσει κάτω από τις συνθήκες που έγινε το συγκεκριμένο άλμα. Όμως παρά την εξονυχιστική έρευνα χιλιομέτρων στην περιοχή που βρήκαν οτι προσγειώθηκε ο Cooper δεν κατάφεραν να βρουν ούτε τα λύτρα αλλά ούτε και το πτώμα του άντρα ή έστω μέρος του.

Η υπόθεση έγινε ακόμα πιο περίπλοκη όταν το Φεβρουάριο του 1980 ένα νεαρό αγόρι ανακάλυψε μια μικρή ποσότητα από τα χρήματα που είχαν δοθεί στον Cooper στις όχθες του ποταμού Κολούμπια. Για 45 χρόνια οι διωκτικές αρχές παρότι έχουν μαζέψει 60 τόμους με στοιχεία και αναφορές δεν έχουν καταφέρει να βρουν ούτε τον δράστη αλλά ούτε γνωρίζουν καν το κανονικό του όνομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η υπόθεση έμεινε ανοιχτή μέχρι και το 2016 αν και το FBI συνεχίζει να δέχεται πληροφορίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.