ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Τσουνάμι» καταγγελιών για παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Θερίζει» με 26.041 θανάτους μόνο στην ΕΕ

«Τσουνάμι» καταγγελιών για παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του Covid-19: «Θερίζει» με 26.041 θανάτους μόνο στην ΕΕ

Νέα στοιχεία για τους θανάτους και τις παρενέργειες που έχουν καταγραφεί μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού έδωσε στη δημοσιότητα η EudraVigilance, την ώρα που υπάρχει ένα πραγματικό «τσουνάμι» καταγγελιών για παρενέργειες που έχουν υποστεί πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων της ΕΕ EudraVigilance μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου είχαν καταγραφεί 26.041 θάνατοι και 2.448.362 παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, oι μισές περίπου παρενέργειες είναι σοβαρές, συγκεκριμένα οι 1.176.130.

Να υπενθυμίσουμε πως η βάση της EudraVigilance καταγράφει τα στοιχεία για τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός για όλα τα κράτη της Ευρώπης είναι αρκετά μεγαλύτερος, τα στοιχεία τα δημοσιεύει το vaccineimpact.

Τα τέσσερα εμβόλια είναι τα:

COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)

COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH

COVID-19 VACCINE ASTRAZENECA (CHADOX1 NCOV-19)

COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S)

Τα στοιχεία ανά εμβόλιο έως 25 Σεπτεμβρίου του 2021

Συνολικά έχουν καταγραφεί 12.362 θάνατοι και 1.054.741 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της BioNTech/Pfizer.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 6.907 θάνατοι και 306.490 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Moderna.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 5.468 θάνατοι και 1.008.357 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Oxford/AstraZeneca.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.304 θάνατοι και 78.774 παρενέργειες μετά από εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αριθμοί αφορούν τα δηλωμένα συμβάντα, δηλαδή τις κίτρινες κάρτες που έχουν συμπληρωθεί. Ορισμένα απ’ αυτά τα περιστατικά ίσως να μην συνδέονται με τον εμβολιασμό, ενώ πιθανότατα θα υπάρχουν περιστατικά πως θα συνδέονται με τον εμβολιασμό και δεν έχουν καταγραφεί. Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της υποκαταγραφής των περιστατικών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις καταγράφεται περίπου το 10% των συμβάντων.

Σλοβενία: Τέλος το εμβόλιο της Johnson & Johnson μετά τον θάνατο 20χρονης

Η Λιουμπλιάνα αποφάσισε την Τετάρτη να αναστείλει προληπτικά την αξιοποίηση του εμβολίου Janssen κατά της COVID-19, που παράγει η φαρμακευτική θυγατρική Janssen του αμερικανικού ομίλου Johnson & Johnson, μετά τον θάνατο εικοσάχρονης γυναίκας στην οποία είχε χορηγηθεί.

«Σταματάμε προσωρινά, ωσότου να ξεκαθαριστούν όλες οι λεπτομέρειες για την περίπτωση αυτή», τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο Γιάνες Ποκλούκαρ, μιλώντας στον Τύπο στη σλοβενική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την Μπογιάνα Μπέοβιτς, επικεφαλής της ομάδας των ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση, «ενδέχεται να υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον εμβολιασμό και στον θάνατο» της νεαρής.

Νωρίτερα, σλοβενικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η εικοσάχρονη, η οποία εισήχθη τη Δευτέρα σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, μόλις μερικές ημέρες αφότου είχε λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J για την COVID-19, υπέκυψε.

Παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και θρομβώσεις τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Είχε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν ένας θάνατος έπειτα από εμβολιασμό για την COVID-19 στη Σλοβενία, όπου η ανοσοποίηση για τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός γίνεται υποχρεωτική στον δημόσιο τομέα από αύριο Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, γεγονός που ωθεί αυξανόμενο αριθμό πολιτών να εμβολιαστεί.

Το βράδυ της Τετάρτης διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο πατέρας της νεαρής, σύμφωνα με ΜΜΕ, συγκεντρώθηκαν στη σλοβενική πρωτεύουσα για να καταγγείλουν την υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης.

«Τσουνάμι» καταγγελιών

Πολλές είναι οι καταγγελίες για παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας. Ο 38χρονος Γιώργος Ντάφος μιλώντας στον «Focus FM» μίλησε για τη δική του περιπέτεια υγείας.

«Έκανα τον Ιούνιο την 1η δόση, μετά από 2 εβδομάδες πρήστηκε το πόδι μου. Πρώτη φορά έκανα θρόμβωση. Με πήγε στο νοσοκομείο ο γείτονας. Εκεί με ρώτησαν εάν χτύπησα κτλ. τους είπα ότι έβλεπα τηλεόραση την ώρα που συνέβη το περιστατικό. Αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν ότι με ρώτησαν εάν έχω κάνει εμβόλιο».

Στη συνέχεια είπε: «Έτρεχα με εξετάσεις και τελικά έκανα εγχείρηση και έβαλα στεντ, είχα λίγα πονάκια τώρα και αναρρώνω. Πρέπει να ξανά κάνω εξετάσεις. Πονάω στα πόδια».

Μάλιστα αποκάλυψε πως οι γιατροί του είπαν να κάνει κανονικά την 2η δόση και αυτός την έκανε. Παράλληλα σε ερώτηση για το εάν συμπληρώθηκε κίτρινη κάρτα, υποστήριξε πως οι γιατροί υποστήριζαν πως το πρόβλημα του δεν είναι από το εμβόλιο.

Σοκαριστική είναι η καταγγελία που έκανε και ο κος Βακαδήμας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς όπως είπε είναι υγειονομικός, αναγκάστηκε να εμβολιαστεί και υπέστη σοβαρές παρενέργειες.

Ο 53χρονος υγειονομικός αποκάλυψε το παρασκήνιο του υποχρεωτικού του εμβολιασμού: «Στις 31 Αυγούστου με πόνο ψυχής έβαλα το εμβόλιο της Moderna, γιατί θα έμενα χωρίς μισθό και έχω τρία παιδιά. Το μελετούσα τρείς μήνες το εάν θα εμβολιαστώ. Αναγκάστηκα και το έκανα».

Μιλώντας για το πότε εμφανίστηκαν οι παρενέργειες ο κύριος Βακαδήμας είπε: «Στην αρχή δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Την πρώτη ημέρα ήμουν καλά. Στις 2 Σεπτεμβρίου είχα κάποιες ατονίες, στις 3 Σεπτεμβρίου κατέρρευσα και είχα ολική παράλυση των άκρων όλων, δεν μπορούσα να ανοίξω ούτε τα βλέφαρα».

Ενώ και αυτός υποστήριξε πως παρόλο που οι γιατροί του είπαν off the record ότι μάλλον φταίει το εμβόλιο κανείς δεν συμπλήρωσε κίτρινη κάρτα.

Να σημειώσουμε εδώ πως υπάρχουν πολλές ακόμη καταγγελίες για παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό, όλες σχεδόν έχουν ένα κοινό, κανείς γιατρός δεν προθυμοποιήθηκε να συμπληρώσει κίτρινη κάρτα, κάτι που δείχνει πως τα νούμερα της EudraVigilance είναι αρκετά πιο χαμηλά από τα πραγματικά, τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης να τονίσουμε πως υπάρχει εδώ και λίγες ώρες καταγγελία για θάνατο 20χρονου παιδιού στην Ελλάδα, το οποίο υπέστη καρδιακό επεισόδιο και είχε εμβολιαστεί τον Αύγουστο. Η οικογένεια του μιλά ξεκάθαρα για παρενέργεια του εμβολίου, προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες, όταν υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσει σχετικό άρθρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.