ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Lockdown: Με ανακριβή στοιχεία η κυβέρνηση προχωράει στην παράταση του – Το «παιχνίδι» με τις ΜΕΘ και τα κρούσματα

Lockdown: Με ανακριβή στοιχεία η κυβέρνηση προχωράει στην παράταση του – Το «παιχνίδι» με τις ΜΕΘ και τα κρούσματα

Θέμα ημερών είναι η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown στην Αττική από την κυβέρνηση.

Μία παράταση που βασίζεται -σύμφωνα με όσα λένε- στην αύξηση κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο ημέρες, αλλά και στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Ξαφνικά από εκεί που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ανακοίνωσε προχθές 2.147 νέα κρούσματα, αριθμός που σίγουρα φαίνεται πολύ μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο των προηγούμενων ημερών.

Παρόλα αυτά όπως σας αποκαλύψαμε στο pronews.gr η αύξηση οφείλεται στο ότι έγιναν πολλά τεστ (55.543), κάτι που σημαίνει πως δεν υπάρχει κάποια επιβάρυνση του ιικού φορτίου, ούτε πως ξαφνικά υπήρξε κάποια έξαρση της πανδημίας.

Αντιθέτως η αύξηση έγινε γιατί αποφασίστηκε να γίνουν πολλά τεστ, όπως πολλά τεστ έγιναν και χθες, καθώς έγιναν 49.215 τεστ και ανακοινώθηκαν στη συνέχεια 1.914 κρούσματα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση παρουσιάζει -«μαγειρεύοντας τα τεστ- μία τελείως διαφορετική εικόνα από την πραγματική, ώστε να μπορεί να δικαιολογηθεί το lockdown.

Παρόμοια «κόλπα» γίνονται και με τις ΜΕΘ, όπως σας είχαμε αποκαλύψει στο pronews.gr, τα στοιχεία που παρουσιάζει το υπουργείο Υγείας είναι απολύτως ανακριβή, καθώς ξαφνικά στις 17 Φεβρουαρίου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως έχουμε 656 ΜΕΘ Covid, ενώ στις 7 Δεκεμβρίου είχε ανακοινώσει 748 και στις 23 Νοεμβρίου 687.

Δηλαδή άλλα ντ’ άλλων στοιχεία!

Χθες μάλιστα ο Β.Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό υποστήριξε πως το 90% των ΜΕΘ στην Αττική είναι κατειλημμένες, όταν -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ- οι διασωληνωμένοι είναι 357, οπότε ακόμα και αν πάρουμε το σενάριο που θέλει να έχουμε 656 ΜΕΘ τότε βλέπουμε ότι σχεδόν οι μισές είναι άδειες.

Είναι περίεργο το πως γίνεται στην Αττική να είναι σχεδόν γεμάτες οι ΜΕΘ, αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως σχεδόν όλοι οι διασωληνωμένοι είναι στην Αττική και άρα όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

Δυστυχώς τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας είναι ελάχιστα και όπως είπαμε προηγουμένως δεν είμαστε και σίγουροι εάν ισχύουν, οπότε δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα.

Χαρακτηριστικό είναι πως και η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, τόνισε πως δεν υπάρχει διαφάνεια στα στοιχεία που δίνονται στο κοινό για τον κορωνοϊό και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά δεν ενημερώνει κανέναν, αλλά και ότι για κάποιο λόγο βιάζεται να πάει σε lockdown, χωρίς να εξαντλεί άλλες επιλογές.

Με τις δηλώσεις της η καθηγήτρια αποκάλυψε πως οι αποφάσεις δεν παίρνονται γιατί άκουσε η κυβέρνηση τους επιστήμονες, αλλά γιατί απλά η κυβέρνηση θέλει να πάρει τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Όταν δεν γνωρίζουν οι ίδιοι οι επιστήμονες που συστήνουν τα μέτρα τα πραγματικά στοιχεία, τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.