ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αθηναϊκή ή νιγηριανή μετάλλαξη του Covid-19 στο κέντρο; Τι λέει ο Γ.Μαγιορκίνης – Φορείς οι παράνομοι μετανάστες

Αθηναϊκή ή νιγηριανή μετάλλαξη του Covid-19 στο κέντρο; Τι λέει ο Γ.Μαγιορκίνης – Φορείς οι παράνομοι μετανάστες

(Αρχικό κείμενο – 11:02) Η νέα μετάλλαξη του covid-19 που εμφανίστηκε στο κέντρο της Αθήνας με φορείς έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση η οποία βλέπει να τινάζονται πιθανόν και στον αέρα τα σχέδια της για τοίχος ανοσίας (αν υπήρξε ποτέ περίπτωση να συμβεί αυτό) λόγω της ανεκτικής πολιτικής της σε ότι αφορά την εγκατάσταση παράνομων μεταναστών στην Αθήνα.

Τις τελευταίες ώρες η λεγόμενη «αθηναϊκή μετάλλαξη» έχει προκαλέσει σοκ στην κυβέρνηση και στους «ειδικούς», καθώς όπως είπε και η Ματίνα Παγώνη «η αθηναϊκή μετάλλαξη ήταν το 10% από μια συγκεκριμένη ομάδα. Του κέντρου της Αθήνας», εννοώντας φυσικά τους παράνομους μετανάστες.

Μάλιστα ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Γκίκας Μαγιορκίνης, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη δεν είναι ούτε «αθηναϊκή», ούτε «ελληνική», αλλά «νιγηριανή», εννοώντας εμμέσως πως οι φορείς της συγκεκριμένης μετάλλαξης είναι παράνομοι μετανάστες από την Αφρική.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «το βάπτισμα της αθηναϊκής μετάλλαξης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία», καθώς οι μεταλλάξεις παίρνουν το όνομά τους κυρίως από το πρώτο μέρος που απομονώθηκαν και η συγκεκριμένη απομονώθηκε στη Νιγηρία και μάλιστα πριν από τον Φεβρουάριο.

«Δεν υπάρχει ελληνική μετάλλαξη και δεν θα υιοθετηθεί από την επιστημονική μετάλλαξη», τόνισε.

Πρόσθεσε δε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη έχει τεθεί υπό μελέτη, «γιατί βλέπουμε ότι αυξάνεται η συχνότητά της, δηλαδή βλέπουμε περισσότερα κρούσματα από ότι συνήθως, ωστόσο αυτό το έχουμε δει και με άλλες μεταλλάξεις. Αυτό που συνήθως συμβαίνει είναι ότι αποδεικνύεται αυξημένη μετάδοση. Για παράδειγμα, η νοτιοαφρικάνικη ενώ στην αρχή φαινόταν ότι ήταν έτσι, δεν το είδαμε. Δεν έχει δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ έχει μπει σε πολλές χώρες».

Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση επί 14 μήνες είχε «εργαλειοποιήσει» τις πληθυσμιακές ομάδες όπως οι παράνομοι μετανάστες και οι αθίγγανοι οι οποίοι λόγω των χαμηλών υγειονομικών standars και την μέτρια, έως μηδενική, τήρηση των μέτρων προστασίας αποτελούσαν την πηγή των κρουσμάτων που ήθελε κάθε φορά το υπουργείο Υγείας για να υπάρξει lockdown ή να διατηρηθεί το lockdown. Χαρακτηριστικό είναι πως στις περιοχές που διαβιώνουν πολλοί παράνομοι μετανάστες δεν υπήρχε έντονη παρουσία της αστυνομίας, ώστε να ελέγχει το αν τηρούνται τα μέτρα.

Η κυβέρνηση όταν ήθελε να ανακοινώσει πολλά κρούσματα έστελνε τον ΕΟΔΥ σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, όπως η Ομόνοια, η Κυψέλη, ο Άγιος Νικόλαος, η Βικτόρια κτλ. ή στην δυτική Αττική και σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος.

Τώρα αυτή η πολιτική γύρισε μπούμερανγκ γιατί αν και μειώνονται λόγω καιρικών συνθηκών τα κρούσματα (και εν μέρει λόγω του εμβολιασμού) φάνηκε ότι υπάρχει πρόβλημα στους συγκεκριμένους πληθυσμούς και δεν ξέρουν πως να το αντιμετωπίσουν.

«Κερασάκι» στην τούρτα… η νέα μετάλλαξη του Covid-10 που εμφανίστηκε στον πληθυσμό των παράνομων μεταναστών.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε επιπλέον ότι, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί από τη μετάλλαξη αυτή είναι περίπου 1.000, ωστόσο δεν είναι τυχαία η δειγματοληψία, αλλά στοχευμένη σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.