ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Αϋπνία: Aυτό το φρούτο θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις

Ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από αϋπνίες

Αϋπνία: Aυτό το φρούτο θα σε βοηθήσει να την αντιμετωπίσεις

Η αϋπνία όταν είναι συχνή μπορεί να διαταράξει ολόκληρη της καθημερινότητά σας.

Ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από αϋπνίες, ενώ ένας στους πέντε δεν μπορεί να κοιμηθεί περισσότερες από 5 ώρες τα βράδια. Οι ειδικοί λένε πως αυτό οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στον οργανισμό, η οποία μας ηρεμεί και μας κάνει να νυστάξουμε.

Το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης σε νέα του έρευνα, έφτασε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν διάφορες τροφές αλλά πιο συγκεκριμένα ένα φρούτο που βοηθά πολύ στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Οι ερευνητές έδωσαν στους συμμετέχοντες ένα ποτήρι χυμό κερασιών, χωρίς ζάχαρη και άλλους χυμούς φρούτων.

Διαπίστωσαν λοιπόν πως ο χυμός κερασιών αύξανε τη διάρκεια του ύπνου κατά 17 λεπτά μέσο όρο, ενώ κάποιοι από τους εθελοντές κοιμήθηκαν αρκετές ώρες παραπάνω. Η επίδρασή του στον ύπνο ίσως οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε μελατονίνη, δηλαδή την ορμόνη εκείνη που ρυθμίζει τον κύκλο του ύπνου στον άνθρωπο, αλλά και σε άλλα θηλαστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.