ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καταστροφή: Κλείνει 1 στις 3 επιχειρήσεις εστίασης στην Αττική – Κλείνουν 1 στις 7 επιχειρήσεις γενικώς!

Καταστροφή: Κλείνει 1 στις 3 επιχειρήσεις εστίασης στην Αττική – Κλείνουν 1 στις 7 επιχειρήσεις γενικώς!

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου (φωτό), προχώρησε πριν λίγο σε μία εξαιρετικά δυσμενή εκτίμηση για την ελληνική οικονομία και τους Ελληνες εργαζόμενους, δηλώνοντας σε τηλεοπτικό δίκτυο ότι «Η μία στις τρεις επιχειρήσεις εστίασης στην Αττική δεν θα ανοίξουν ξανά μετά το τέλος της καραντίνας»!

Αλλά και ότι «Θα εκτιναχθούν οι τιμές στα κρέατα, καθώς τα σφαγεία δεν λειτουργούν πλέον»!

Και τεκμηρίωσε το ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις εστίασης θα κλείσουν (ισοδυναμούν με 100.000 εργαζόμενους μόνο στην Αττική) αναφέροντας ότι «Για να ανοίξει μια επιχείρηση θα πρέπει να κάνει μια μεγάλη επανεπένδυση σε εμπόρευμα (σ.σ.: εδώ είπε ότι οι τιμές των κρετάτων θα εκτιναχθούν), σε προσωπικό, σε μαγειρεία κλπ. Δεν υπάρχει η δυνατότητα γιατί η καραντίνα δεν είναι ότι ισχύει ένα μήνα, αλλά ότι όταν κάποια στιγμή ανοίξουν, δεν θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν την λειτουργία τους»!

Την ίδια στιγμή έκτακτη έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποκαλύπτει ότι 1 στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000 επιχειρήσεις) ενδέχεται να κλείσουν άμεσα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων!

Τα βασικά ευρήματα της έκτακτης έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ είναι τα εξής:

• 7 στις 10 επιχειρήσεις, που συνεχίζουν να λειτουργούν κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους

• 7 στις 10 επιχειρήσεις, θα αντιμετωπίσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων έλλειψη ρευστότητας

• 1 στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

• 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας (κατασχέσεις σπιτιών λόγω «κόκκινων δανείων» θα πρέπει να επεκταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες

Υπενθυμίζεται από τη ΓΣΕΒΕΕ ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν 0-49 άτομα προσωπικό, αποτελούν το 99% των ελληνικών επιχειρήσεων και προσφέρουν το 80% των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και το ξέσπασμα της πανδημίας έρχεται να δημιουργήσει μια νέα πολυ-επίπεδη κρίση «οι επιπτώσεις της οποίας δεν είναι δυνατόν ακόμα να υπολογιστούν» όπβς σημειώνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.