Τελικά υπάρχει φάρμακο κατά COVID-19; – Το κρύβουν για να προκαλούν τεχνητή πίεση και εμβολιασμό των πολιτών;

Τελικά υπάρχει φάρμακο κατά COVID-19; – Το κρύβουν για να προκαλούν τεχνητή πίεση και εμβολιασμό των πολιτών;

Η αποκάλυψη του καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ Δημήτρη Κούβελα ότι υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό με τα οποία θα μπορούσαμε να σώσουμε πολλές ζωές, αλλά και να αποφύγουμε το lockdown έχει «ταράξει» τους «ειδικούς» της κυβέρνησης.

Ο πρώτος που έκανε επίθεση στον κ. Κούβελα ήταν ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος είχε υποστηρίξει πως τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι ακριβά και έχουν παρενέργειες, ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη την πήρε ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κ. Κούβελας εδώ και καιρό αναρωτιέται γιατί βιαζόμαστε τόσο για ένα εμβόλιο που δεν έχει μελετηθεί επαρκώς και την ίδια ώρα δεν δίνουμε λίγα εκατομμύρια ευρώ για να πάρουμε φάρμακα τα οποία θα μπορούσαν να σώσουν πολλές ζωές.

Στο ερώτημα του είχε απαντήσει ο κ. Μόσιαλος που είχε υποστηρίξει πως υπάρχει θέμα επάρκειας, δίνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον… Καναδά, λέγοντας πως αφού δεν μπορεί να πάρει ολόκληρος Καναδάς πως γίνεται να πάρει η Ελλάδα;

Στους ισχυρισμούς του απάντησε με λακωνικό τρόπο ο κ. Κούβελας, καθώς ανέβασε στο Facebook είδηση του πρακτορείου Reuters από τις 20 Νοεμβρίου (!), πως η εταιρεία Lilly θα τροφοδοτήσει τον Καναδά με 25.000 δόσεις του φαρμάκου αντισωμάτων, πληρώνοντας 25 εκατομμύρια δολάρια.

«Και να οι Καναδοί παίρνουν! Επίσημα. Fake news ότι μόνο «εμείς» τα θέλουμε!», έγραψε ο κ.Κούβελας.

Το ερώτημα είναι, γιατί οι «ειδικοί» της κυβέρνησης επιμένουν τόσο πολύ στο εμβόλιο και γιατί κάνουν τόσο μεγάλο πόλεμο στα φάρμακα;

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να δικαιολογήσει το lockdown και τα σκληρά μέτρα έχει πει πολλές φορές πως προτεραιότητα είναι να «σώσουμε ζωές», εδώ γιατί ψάχνουμε δικαιολογία για να μην προμηθευτούμε φάρμακα;

Όσα είχε γράψει ο κ. Μόσιαλος μεταξύ άλλων:

«Ο Καναδός πρωθυπουργός που είναι και δίπλα στην Αμερική αφήνει τους Καναδούς να υποφέρουν. Άσπλαχνος άνθρωπος ο Τριντό. Χορεύει καλύτερα και από τους Ινδούς στο Μπόλιγουντ αλλά τα μονοκλωνικά δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα. Στην ψωροκώσταινα βέβαια είμαστε μεγάλοι παίχτες. Έχουμε καταλάβει ότι βρέχει μονοκλωνικά και κάποιοι δεν μας αφήνουν να τα αγοράσουμε για να σωθούμε. Ποιος Τριντό τώρα και ποια Μέρκελ. Άντε γειά».

Τι είναι τα αντισώματα

Πότε παίρνει κανείς τα εν λόγω αντισώματα; «Πριν δυσκολέψουν τα πράγματα, κατά τις πρώτες μέρες», αναφέρει ο Δ. Κούβελας στην ΕΦΣΥΝ και συνεχίζει: «Χορηγείται στους ασθενείς που θεωρούμε ότι θα επιδεινωθούν. Είναι αδρανοποιητικά του ιού».

Σύμφωνα με τον FDA, τα αντισώματα έχουν ένδειξη «για την θεραπεία ήπιας έως μέτριας Covid-19 σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς (12 ετών και άνω, που ζυγίζουν τουλάχιστον 40 κιλά) με θετικά αποτελέσματα μοριακού ελέγχου SARS-CoV-2 και που έχουν υψηλό κίνδυνο να προχωρήσουν σε σοβαρό Covid-19. Περιλαμβάνονται οι 65 ετών και άνω ή τα άτομα που έχουν ορισμένες χρόνιες παθήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, η ποσότητα των φαρμάκων είναι επαρκής για την θεραπεία των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εκτός των άλλων θα μείωνε την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, καθώς η θεραπεία των ασθενών με ήπια-μέτρια συμπτώματα δεν θα μεγάλωνε τις ανάγκες σε μονάδες εντατικής, οι οποίες έχουν καταληφθεί.

Οπότε υπάρχουν δύο φάρμακα, τα οποία έχουν πάρει έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία και έχουν την δυνατότητα να αδρανοποιούν τον ιό, να θεραπεύουν. Δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις που ο ιός προσβάλλει σοβαρά τον οργανισμό. Ωστόσο, σε μία ήπια ή μέση κατάσταση, πριν δηλαδή διασωληνωθεί ο ασθενής, βοηθούν.

Πώς χορηγείται το φάρμακο σύμφωνα με τον κ. Κούβελα; Με την διαδικασία της αργής ενδοφλέβιας έγχυσης διάρκειας μίας ώρας.

Ανεπιθύμητες ενέργειες; Ηπιες, κυρίως στο σημείο της ένεσης.

Κόστος; Γνωρίζουμε ότι στις ΗΠΑ κοστίζει περίπου 1.200 δολάρια.

Είναι ακριβό; Η ανθρώπινη ζωή δεν αποτιμάται. Δημοσιευμένες μελέτες, εξάλλου, δείχνουν ότι το κόστος ενός κρεβατιού ΜΕΘ την ημέρα είναι 500 ευρώ, ενώ η νοσηλεία για τον Covid-19 είναι 10-15 μέρες.

Δείτε βίντεο από την εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου στο Βεργίνα TV όπου ο καθηγητής Δημήτρης Κούβελας και ο Νικόλαος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.