Ο απίστευτος λόγος που τα καρότα είναι πορτοκαλί

Υπήρξε μια εποχή που τα καρότα ήταν... λευκά!

Ο απίστευτος λόγος που τα καρότα είναι πορτοκαλί

Τα καρότα είναι ένα γνωστό βασικό συστατικό των περισσότερων υγιεινών διατροφών και όλοι ξέρουμε τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα θέλουμε στο σούπερ μάρκετ: το πορτοκαλί χρώμα.

Αλλά τώρα, οι λάτρεις των λαχανικών έχουν μείνει άναυδοι αφού ανακάλυψαν γιατί ακριβώς τα καρότα έχουν αυτό το χρώμα.

Και αυτό που το κάνει τόσο σοκαριστικό είναι ότι αποδεικνύεται ότι τα καρότα ήταν κάποτε ένα εντελώς διαφορετικό χρώμα, και αν είμαι ειλικρινής, είναι το τελευταίο πράγμα στον κόσμο που θα φανταζόσασταν να είναι.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπήρξε μια εποχή που τα καρότα ήταν λευκά, όπως αποκαλύπτει ο Economist. Ναι, καλά διαβάσατε.

Ωστόσο, όταν σταματήσετε να το σκέφτεστε, το λευκό χρώμα βγάζει πολύ νόημα, καθώς τα καρότα καλλιεργούνται υπόγεια, όπως και άλλα λευκά λαχανικά, όπως οι πατάτες και τα γογγύλια. Αλλά όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα σε αυτόν τον κόσμο, συμβαίνουν γενετικές ιδιορρυθμίες και αποδεικνύεται ότι τα καρότα εκτράφηκαν επιλεκτικά για να αποκτήσουν το ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο πορτοκαλί χρώμα που έχουμε σήμερα.

Άλλες ποικιλίες καρότων που έχουν υπάρξει περιλαμβάνουν μοβ και κίτρινα καρότα – και για να είμαστε δίκαιοι, αυτά ακούγονται πολύ νόστιμα.

Αυτά φέρεται να υπήρχαν πολύ μέχρι πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια, όταν οι αγρότες άρχισαν να αναπαράγουν το λαχανικό στην κυρίαρχη πορτοκαλί ποικιλία που γνωρίζουμε σήμερα. Η είδηση αυτή αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο Facebook και ο κόσμος αναμενόμενα σοκαρίστηκε.

Αντιδρώντας στην αποκάλυψη του χρώματος, ένας χρήστης του Facebook έγραψε: «Θέλω τα καρότα πίσω στο μωβ! Κάποιος με πολλά χρήματα, παρακαλώ να το κάνει να συμβεί!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Στην Τουρκία χρησιμοποιούμε μωβ καρότα για να φτιάξουμε χυμό από γογγύλια. Είναι αλμυρός και συνήθως καυτός. Στους ξένους δεν αρέσει η γεύση του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.