Ομολογία από Ισραήλ: «Μειωμένης αποτελεσματικότητας το Pfizer» – Χιλιάδες τα κρούσματα και οι μυοκαρδίτιδες (βίντεο)

Ομολογία από Ισραήλ: «Μειωμένης αποτελεσματικότητας το Pfizer» – Χιλιάδες τα κρούσματα και οι μυοκαρδίτιδες (βίντεο)

Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, η ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται παντού στη χώρα και με τους Ισραηλινούς να ομολογούν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ουσιαστικά ανίκανο να την αναχαιτίσει σε ποσοστό τέτοιο που να θεωρείται «αποτελεσματικό» στο κτίσιμο ανοσίας.

Την ίδια ώρα με έγγραφο ντοκουμέντο όπως έχουμε ήδη αναφέρει αποκαλύπτεται ή μάλλον καλύτερα έρχεται να επιβεβαιωθεί αυτό που ήταν γνωστό στην ιατρική κοινότητα σχετικά με τα mRNA εμβόλια των Bionetch/Pfizer και Moderna ότι δηλαδή σχετίζονται με την εμφάνιση μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας ενώ εγκληματικές είναι οι ευθύνες και της ευρωπαϊκής ΕΜΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, τόνισε πως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αποδεικνύεται τελικά ασθενέστερο έναντι της ινδικής μετάλλαξης προσθέτοντας ότι παρέχει σημαντικά λιγότερη προστασία από ότι ήλπιζαν αρχικά οι υγειονομικές αρχές.

Το Ισραήλ, η χώρα που ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμού κατά της νόσου Covid, ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα νέα δεδομένα , η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.

Από την ινδική μετάλλαξη έχει ήδη μολυνθεί το 80% των κρουσμάτων κορωνοιού στο Ισραήλ (εμβολιασμένοι στην συντριπτικό τους πλειοψηφία) με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του Covid τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο μεταξύ, ήδη το 61% του πληθυσμού στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/BionTech.

«Η μετάλλαξη εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ », δήλωσε ο Μπενέτ.

«Στη Βρετανία, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε μία αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται καθημερινά. Αυτή είναι μια εξέλιξη που γνωρίζουμε. Την αντιμετωπίζουμε ορθολογικά και υπεύθυνα», πρόσθεσε.

«Από τη μία πλευρά, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του ιού. Επομένως, βλέπουμε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα»

«Όποιος ήλπιζε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, αυτό δεν ισχύει», τόνισε ο Ναφτάλι Μπένετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.